Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 9 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


white house

White House Plumbers

Το «White House Plumbers» αφηγείται την ιστορία των Ε. Χάουαρντ Χαντ και Τζ. Γκόρντον Λίντι, των δύο μυαλών πίσω από το μετέπειτα θρυλικό σκάνδαλο Watergate που κατέληξε στην ανατροπή του Ρίτσαρντ Νίξον - ακριβώς δηλαδή στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήταν το σχέδιο τους. Η μίνι σειρά εξετάζει και το πριν, και το κατά τη διάρκεια αλλά και το μετά μιας ιστορίας που άλλαξε δραστικά τον τρόπο που ασκείται έκτοτε η αμερικανική πολιτική, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνδέσεις που μπορεί κανείς να κάνει με το παρόν και την προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να ανατρέψουν δημοκρατικά αποτελέσματα.

Το σκάνδαλο Watergate που έριξε τον Ρίτσαρντ Νίξον, ανοίγει ξανά, με τη μίνι σειρά της HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV

black flame rising

Black Flame Rising

Το «Black Flame Rising» είναι μια αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που παρακολουθεί την αγωνιώδη προσπάθεια μιας συντροφιάς βετεράνων ποδοσφαιριστών να αναγεννήσουν την ομάδα που τους ανέδειξε: τον ΟΦΗ. Από την απόλυτη παρακμή το 2015 και το συλλογικό τραύμα μιας πόλης που χάνει το ποδοσφαιρικό σύμβολό της, μέχρι το χρονικό της αναζήτησης επενδυτή στην Αμερική και την άφιξη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Μάικ Μπούση, που σηματοδότησε τη νέα εποχή του ΟΦΗ, το «Black Flame Rising» δεν είναι παρά μια διεισδυτική ματιά στην άγρια ανατολή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η σωτηρία μιας ομάδας από σίγουρη καταστροφή σε ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ που μοιάζει περισσότερο με ιστορία επιβίωσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

To «Black Flame Rising» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην Cosmote TV

fargo

Φάργκο (Fargo) των Τζόελ και Ιθαν Κοέν

Ο Τζέρι είναι ένας καταχρεωμένος διευθυντής μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων η οποία ανήκει στον πεθερό του. Απελπισμένος με τα χρέη του, αποφασίζει να προσλάβει δύο κακοποιούς για να απαγάγουν τη γυναίκα του προκειμένου να ζητήσει λύτρα. Το σχέδιο του όμως αρχίζει να καταρρέει, όταν οι απαγωγείς αφήνουν πίσω τους κατά λάθος τρία πτώματα, προκαλώντας έτσι μια τοπική αστυνομικό να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

You Were Never Really Here 607

Δεν Ησουν Ποτέ Εδώ (You Were Never Really Here) της Λιν Ράμσεϊ

Ο Τζο είναι ένας πληρωμένος εκτελεστής, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση της εξόντωσης των απαγωγέων της Νίνα, ενός ανήλικου κοριτσιού που πέφτει θύμα εμπορίας, με κύριο στόχο την σεξουαλική της εκμετάλλευση. Στο δρόμο προς τον εντοπισμό της, o Τζο θα βρεθεί αντιμέτωπος, όχι μόνο με τους επικίνδυνους διακινητές του μικρού κοριτσιού, αλλά και με τις ψυχολογικές του αναζητήσεις, οι οποίες έχουν την βάση τους στα δύσκολα βιώματα που είχε και ο ίδιος ως παιδί…”.

Στη μεγάλη της επιστροφή, έξι χρόνια μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», η Λιν Ράμσεϊ παραδίδει ένα επιτηδευμένο νεο-γουέστερν πόλης που το γεγονός ότι θυμίζει τον «Ταξιτζή» είναι μαζί ιεροσυλία και ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί. Βραβείο Σεναρίου και Ανδρικού Ρόλου για τον Χοακίν Φίνιξ στο 70ό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

blade runner

Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ

Τον 21ο αιώνα, στο Λος Αντζελες, ο Ρικ Ντέκαρντ, ένας πρώην αστυνομικός προσλαμβάνεται από την κυβέρνηση για να συλλάβει κάποια ανδροειδή, που έχουν λιποτακτήσει από το διάστημα και κατάφεραν να έλθουν στη Γη. Στο μεταξύ, ο Ντέκαρντ γνωρίζεται με τη Ρέϊτσελ και την ερωτεύεται, χωρίς να ξέρει ότι είναι ρέπλικα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

entrapment

Διπλή Παγίδα (Entrapment) του Τζον Αμιελ

Μια υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας, η Τζιν Μπέικερ, αναλαμβάνει να βρει τον υπαίτιο πίσω από την κλοπή ενός πίνακα του Ρέμπραντ ανυπολόγιστης αξίας. Για να το καταφέρει, θα πείσει έναν περιβόητο κλέφτη έργων τέχνης να τη βοηθήσει με τις γνώσεις του. Αν και καχύποπτος στην αρχή, ο ΜακΝτάγκαλ δέχεται να τη βοηθήσει, αρκεί να περάσει τις τεχνικές δοκιμασίες στις οποίες θα την υποβάλλει. Η Τζιν κατά βάθος πιστεύει ότι αυτός είναι ο κλέφτης του πίνακα που όλοι αναζητούν, όμως το παιχνίδι αμοιβαίας έλξης, αλλά και καχυποψίας που ξεκινά μεταξύ τους, έχει τώρα τον πρώτο λόγο.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Open

la fracture η μεγάλη ρήξη

Η Μεγάλη Ρήξη (La Fracture) της Κατρίν Κορσινί

Η Ραφαέλ και η Ζουλί είναι ζευγάρι χρόνια: μοιράζονται το σπίτι τους, το γιο τους και... όχι πολλά περισσότερα. Είναι η ώρα να χωρίσουν. Οχι, όμως, πριν η Ραφ σπάσει τον αγκώνα της κι οι δυο τους τρέξουν στα επείγοντα του κοντινότερου παρισινού νοσοκομείου. Εκείνο που, την ίδια μέρα, την ίδια νύχτα, περιθάλπει τους τραυματίες από τη μεγάλη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων. Δυο κοινωνικές τάξεις σε ρήξη αναζητούν ίαση.

Κίτρινα Γιλέκα και η αδιαφορία των μπουρζουά, στη νέα κοινωνική κομεντί της Κορσινί, που κέρδισε το Queer Palm στο Φεστιβάλ Καννών 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr