Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τον Δεκαπενταύγουστο

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τον Δεκαπενταύγουστο

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


purple noon

Γυμνοί στον Ηλιο (Plein Soleil) του Ρενέ Κλεμάν

Σε μια άψογα φωτογραφημένη από τον θρυλικό Ανρί Ντεκέ Ιταλία, σαγηνευτική κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο και υποδόρια απειλητική, οι ζωές του Τομ, του Φιλίπ και της Μαρτζ θα διασταυρωθούν σε ένα τρίγωνο ανομολόγητων παθών και απωθημένων. Ο πρώτος, φτωχός αλλά πανέξυπνος καιροσκόπος, έχει έρθει από το Σαν Φρανσίσκο κατ’ εντολή του πατέρα του δεύτερου προκειμένου να πείσει τον άσωτο bon viveur γιο να γυρίσει στο σπίτι. Ο Φιλίπ δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και χρησιμοποιεί τον Τομ όχι μόνο ως σύντροφο στις κραιπάλες του, αλλά και για να ξεσπά πάνω του υποτιμώντας τον, σε μια ξεκάθαρα εξουσιαστική σχέση υποταγής και λανθάνοντος (υποσυνείδητου;) ομοερωτισμού. Ο Τομ, από τη μεριά του, γοητεύεται τόσο από την προσωπικότητα και τη ζωή του πλούσιου φίλου του, που θα κάνει το παν να την οικοιοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εκδρομής στη Νότια Ιταλία με το γιοτ του Φίλιπ και υπό την καταλυτική παρουσία της Μαρτζ, της Γαλλίδας φιλενάδας του, οι διαρκείς ταπεινώσεις, αλλά και τα προσωπικά του καταχθόνια σχέδια που θα έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα οδηγήσουν τον Τομ στο (πρώτο του) έγκλημα. Είναι πλέον ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ποιο θα είναι, όμως, το τίμημα;

O «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ με την ανεξίτηλη μορφή του Αλέν Ντελόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 21.00

new york

Νεα Υόρκη, Νέα Υόρκη (New York, New York) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η αυλαία ανοίγει στη μεγάλη αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης. Ο σαξοφωνίστας, ο Τζίμι (ΝτεΝίρο), προσπαθεί να πιάσει κουβέντα με την Φρανσίν (Μινέλι), την όμορφη ανερχόμενη τραγουδίστρια του σόου, αλλά δεν τα καταφέρνει...Την επόμενη μέρα φαίνεται πιο τυχερός, όταν μετά από μία τυχαία συνάντηση, η Φρανσίν δέχεται να τον συνοδεύσει σε μια ακρόαση. Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται σαν παραμύθι... Οι δύο τους ερωτεύονται, παντρεύονται, αποκτούν μωρό και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Όλα μοιάζουν σαν όνειρο. Όμως πόσο μπορεί να κρατήσει ένα όνειρο;

Το παραγνωρισμένο μιούζικαλ του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την μαγική Λάιζα Μινέλι.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

heartstopper

Heartstopper Season 2

Ο Νικ και ο Τσάρλι πλοηγούνται στη νέα τους σχέση. Η Τάρα και η Ντάρσυ αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες προκλήσεις και ο Τάο και η Ελ προσπαθούν να γίνουν κάτι περισσότερο από φίλοι. Με εξετάσεις στον ορίζοντα, μια σχολική εκδρομή στο Παρίσι και έναν χορό να προγραμματίσει, η συμμορία έχει πολλά να κάνει ταχυδακτυλουργικά καθώς ταξιδεύει στα επόμενα στάδια της ζωής, της αγάπης και της φιλίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη σειρά.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix

only murders in the building s03

«Only Murders in the Building»

Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Only Murders in the Building», βρίσκει τους Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ (Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελίνα Γκόμεζ), να ερευνούν έναν φόνο στα παρασκήνια μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ. Ο Μπεν Γκλένροι (Πολ Ραντ) είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ διακόπτεται από τον πρόωρο θάνατό του. Με τη βοήθεια της συμπρωταγωνίστριας, Λορέττα Ντάρκιν (Μέριλ Στριπ), οι τρεις πρωταγωνιστές ξεκινούν την πιο δύσκολη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ, ενώ ο σκηνοθέτης Ολιβερ προσπαθεί απεγνωσμένα να ξαναφτιάξει την παράστασή του. Η αυλαία ανεβαίνει!

Η κωμωδία μυστηρίου (και, μαζί, αστικού κυνισμού και αποθέωσης τής απρόβλεπτης φιλίας), επανέρχεται με τρίτη σεζόν, με Μέριλ Στριπ, με λίγο Πολ Ραντ και με πολλά υποσχόμενο κέφι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη σειρά.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου είναι τώρα διαθέσιμα στο Disney+