Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 to be sisters

To Be Sisters (Entre deux Sœurs), Αν-Σοφί Γκουσέ, Κλεμάν Σεάρ

Το να έχεις αδελφές σημαίνει να μοιράζεσαι έναν ιδιαίτερο δεσμό και να γελάτε μαζί. Αλλά αυτές οι αδελφές μοιράζονται κάτι επιπλέον, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

Perfetti Sconosciuti 607

Οι Τέλειοι Ξένοι (Perfetti Sconosciuti) του Πάολο Τζενοβέζε

Επτά μακροχρόνιοι φίλοι μαζεύονται στο σπίτι του ενός, για δείπνο. Οταν αποφασίσουν να μοιραστούν μεταξύ τους το περιεχόμενο κάθε μηνύματος, email και κλήσης που λαμβάνουν, πολλά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ισορροπίες διαταράσσονται.

H τεράστια επιτυχία του Πάολο Τζενοβέζε, πάνω στην οποία βασίστηκαν οι «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη - μια πικρή κομεντί που βάζει τις ανθρώπινες σχέσεις σε... ανοιχτή ακρόαση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Superbad

Superbad του Γκρεγκ Μότολα

Ο Σεθ και ο Έβαν είναι «κολλητοί» φίλοι. Περνούν την τελευταία τους χρονιά στο highschool και είναι ακόμα παρθένοι. Ο Σεθ είναι χοντρούλης. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει τις κοπέλες με την εμφάνισή του. Διαθέτει, όμως, χιούμορ και είναι πρόσχαρος. Ο Έβαν από την άλλη είναι συνεσταλμένος και ντροπαλός. Στους δύο φίλους δίνεται η ευκαιρία να πλησιάσουν τις κοπέλες που γουστάρουν σε ένα πάρτι! Ο Σεθ γουστάρει την Τζουλς που κάνει το πάρτι και ο Έβαν την Μπέκα, η οποία ολοφάνερα τον γουστάρει επίσης.Το μόνο πρόβλημα: θα πρέπει να βρουν τρόπο για να εφοδιάσουν το πάρτι με ποτά. Και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στις ΗΠΑ, καθώς απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε άτομα ηλικίας κάτω των 21 ετών! Τη λύση φαίνεται να δίνει ο Φόγκελ, ένας νερντ συμμαθητής των δύο: μέσω πλαστής ταυτότητας θα μπορέσουν να αγοράσουν αλκοόλ. Βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, μόνο που τα πράγματα εξελίσσονται σε μια κανονική Οδύσσεια.

H ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

space cowboys

Space Cowboys του Κλιντ Ιστγουντ

Τέσσερις βετεράνοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων της δεκαετίας του '60, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι αστροναύτες το 1958, καλούνται τώρα να ξαναφορέσουν τις στολές τους για να εκτελέσουν μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή: να κατευθυνθούν στο διάστημα για να επισκευάσουν έναν παλαιάς τεχνολογίας δορυφόρο πριν αυτός πέσει στη Γη.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

le bleu du caftan

Το Μπλε Καφτάνι (Le Bleu du Caftan) της Μαριάμ Τουζανί

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Ο Χαλίμ έμαθε την τέχνη της ραπτικής δίπλα στον αυστηρό πατέρα του. Από μικρό αγόρι εκπαιδεύτηκε στο να κόβει με χειρουργική ακρίβεια το μετάξι, να κεντά με υπομονή και επιδεξιότητα την χρυσή κλωστή στα σχέδια, να σβήνει τα τελειώματα του ρούχου με τέχνη στην κρυφοβελονιά. Μόνο που δεν είναι το μόνο κρυφό, το οποίο τελειοποίησε. Ως ομοφυλόφιλος άντρας σε άκαμπτη μουσουλμανική χώρα, ο Χαλίμ έπρεπε να κρύβει την πραγματική του φύση και να την ικανοποιεί μυστικά, κάποιες κλεφτές ώρες της εβδομάδας στο χαμάμ. Πόσα γνώριζε η Μίνα, πόσα ένιωθε πάντα μέσα της, πόσα δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει; Κανείς δεν ξέρει. Γιατί κι εκείνη περιορίστηκε στο στενό ύφασμα του ρόλου της: ικανή να είναι μπροστά, στη βιτρίνα του ραφείου, στο χειρισμό των πελατών. Τι γινόταν πίσω, δεν ήταν η θέση της να ψάξει. Μόνο που οι καιροί άλλαξαν. Οι πελάτισσες θέλουν πια ρούχα φθηνότερα, πιο γρήγορα, άμεσα και εύκολα. Κανείς δεν εκτιμά την τέχνη της βελονιάς, όπως παλιά. Η τύχη του ραφείου δοκιμάζεται και για αυτό, ο Χαλίμ και η Μίνα προσλαμβάνουν τον Γιουσέφ, έναν νεαρό, ταλαντούχο μαθητευόμενο. Και τότε δοκιμάζεται και ο Χαλίμ, και η σχέση τους, αλλά και η ελπίδα ευτυχίας σε μία αναχρονιστική κοινωνία που δεν συγχωρεί.

Η τέχνη της ραπτικής έχει μυστικά. Σχεδόν όσα κι ο ράφτης της. Μία ταινία που κόβει αρχικά πάνω σε προβλέψιμο πατρόν, αλλά σε αιφνιδιάζει και σε αποζημιώνει με την ποιότητα των μεταξένιων της υλικών και την τρυφερότητα με την οποία τα χειρίζεται. Βραβείο FIPRESCI, Κάννες 2022. Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας 2022. Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.40 στο Cosmote Cinema 2

κινέττα

Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου

Η Κινέττα το καλοκαίρι αποτελεί πολυσύχναστο θέρετρο, το χειμώνα όμως είναι καταφύγιο για αλλοδαπούς εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός, παθιασμένος με τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή με την βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου και μιας νεαρής καθαρίστριας ξενοδοχείου, που υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα και η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στον ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

The Creator

Ο Δημιουργός (The Creator) του Γκάρεθ Εντουαρντς

Στο παρελθόν του μέλλοντός μας, το 2055, η τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει, με μια έκρηξη, την καταστροφή της δυτικής ακτής της Αμερικής. Από εκείνη τη στιγμή, η Αμερική κηρύσσει τον πόλεμο στην AI, καταδιώκοντας την αλά «Elysium» ιπτάμενη κεντρική μονάδα της, τη Νόμαντ, τους στρατιώτες της που είναι μποτ με κεφάλια που θυμίζουν παλιές συσκευές βίντεο, και τ@ απροσδιόριστ@ «δημιουργα» της που ονομάζεται Νιρμάτα. Η καταδίωξη γίνεται στην πηγή του Κακού, στο... Βιετνάμ, μια και εκεί όπου ταλαίπωροι, φτωχοί κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ δουλεύουν με τα καπέλα τους στους ορυζώνες, αποτελούν, ξανά, τον εχθρό. Γι' αυτόν τον πόλεμο, ο στρατιώτης Τζόσουα, έχει δώσει κυριολεκτικά ένα χέρι κι ένα πόδι - κι έχει χάσει, μυστηριωδώς, και τη γυναίκα του, Μάγια, μαζί και την εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Τώρα, το 2065, ο Τζόσουα καλείται να βρει τον πυρήνα της AI στο Βιετνάμ - με κίνητρο ότι εκεί εθεάθη και η Μάγια. Το οδοιπορικό, εν μέσω ορυζώνων, χωριών βομβαρδισμένων από ναπάλμ (λες έναν αιώνα νωρίτερα) και οπλοφόρων ρομπότ που εύκολα είτε σκοτώνονται είτε μπαίνουν στο «off», θα τον οδηγήσει στο σταυροδρόμι του «Πλατούν» με... τον «Μικρό Βούδα», μια και το υπέρτατο AI όπλο δεν είναι άλλο από ένα μικροσκοπικό, συγκινητικής, ακόμα, αθωότητας και γλύκας, κοριτσάκι-μποτ, την Αλφι, που όταν σμίγει τα χεράκια της σε μορφή βουδιστικής προσευχής, μπορεί να ελέγχει την ενέργεια και να καταστρέψει τον κόσμο.

O πρωταγωνιστής του «Tenet» κι ο σκηνοθέτης των «Rogue One» και «Godzilla» συνεργάζονται σε μία ακόμα sci-fi ιστορία Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο επίκαιρο στην κεντρική ιδέα, και φωτογενές στα εφέ, όσο μπανάλ είναι στο σενάριο και την ιδεολογία (ιδεοληψία;) του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

society of the snow

Society of the Snow του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

O Μπαγιόνα πιάνει άλλη μια καταστροφή, αυτή την φορά την πτώση του Boeing 571 των αεροπορικών γραμμών της Ουρουγουάης, όπου είχε ναυλωθεί για να πετάξει μια ομάδα ράγκμπι στη Χιλή, συνετρίβη στην καρδιά των Ανδεων το 1972. Μόνο 29 από τους 45 επιβάτες του επέζησαν από το ατύχημα. Παγιδευμένοι σε ένα από τα πιο εχθρικά και απρόσιτα περιβάλλοντα στον πλανήτη, έπρεπε να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να παραμείνουν στη ζωή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

delincuentes

Παραβατικοί (Los Delincuentes) του Ροντρίγκο Μορένο

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Χρονικό ενός φιλόδοξου ληστρικού κόλπου δουλεμένο ήρεμα και φινετσάτα ως υπαρξιακό ταξίδι. Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama