Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 8 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 8 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Jeune Femme 607

Μια Νέα Γυναίκα (Jeune Femme) της Λεονόρ Σεράιγ

«Η ελευθερία είναι για τους εγωκεντρικούς μαλάκες!» κραυγάζει η Πολά, η «νέα γυναίκα» της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της Λεονόρ Σεράιγ, στον γιατρό που μόλις της περιποιήθηκε μια πληγή στο μέτωπο. Είμαστε στα αρχικά πλάνα, η παρατημένη από τον εραστή της Πολά βρίσκεται σε ένα ιατρείο μετά από αυτοτραυματισμό, και ο γιατρός, έχοντας ακούσει τη μανιώδη εξομολόγησή της, τη συμβουλεύει να απολαύσει τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία της. Ομως η 31χρονη Πολά επιθυμεί όχι την ελευθερία της, αλλά την αυτονομία της, που είναι κάτι διαφορετικό. Η αυτονομία, έμφυτη, αφορά τα γνήσια κίνητρα ενός ατόμου για επιθυμίες πέρα από εξωγενείς παράγοντες, ενώ η ελευθερία, επίκτητη, την επάρκεια των μέσων του να μπορεί να συντηρήσει αυτή την ανεξαρτησία μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Και η Πολά, ενώ θέλει να παραμένει αυθεντική, δεν έχει ούτε τα υλικά ούτε και τα ψυχικά μέσα για να απομονωθεί από την κοινωνία, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, την καθημερινή τριβή.

Πορτρέτο μιας γυναίκας που περιφέρει τις πληγές και τη σύγχυσή της στη μητροπολιτική ζούγκλα. Βραβευμένο με τη Χρυσή Κάμερα στο 70ό Φεστιβάλ Κανών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

apocalypto

Apocalypto του Μελ Γκίμπσον

«Πάνω απ όλα και πριν απ΄ όλα το Apocalypto είναι μια ταινία δράσης» λέει ο Μέλ Γκίμπσον για το αιματηρό του έπος που διαδραματίζεται στην εποχή των Μάγια, μιλά την διάλεκτο τους και χρησιμοποιεί αποκλειστικά ερασιτέχνες ηθοποιούς.Το Apocalypto σίγουρα δεν είναι για τις ευαίσθητες κράσεις καθώς στις δυο ώρες της διάρκειάς του, το αίμα κυλά άφθονο και οι εικόνες είναι συχνά πολύ σκληρές. Η ταινία του Γκίμπσον μπορεί να δείχνει καρδιές να χτυπούν έξω από στήθη, ή ένα πρόσωπο να κατασπαράζεται από έναν ιαγουάρο, όμως οι εικόνες έχουν θέση στην αφήγηση, αποτελούν έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να κατανοήσουμε την εποχή, τον τρόπο που βλέπουν την ζωή και την νοοτροπία τους απέναντι στον θάνατο, άνθρωποι για τους οποίους γνωρίζουμε ελάχιστα. Η ουσία βεβαίως βρίσκεται στον ρυθμό και την ένταση αφού το φιλμ ενορχηστρώνει ένα ασταμάτητο κυνηγητό που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Σκάι

sweat 3

Ιδρώτας (Sweat) του Μάγκνους φον Χορν

H 30χρονη Σύλβια, διάσημη από τα social media Πολωνή γυμνάστρια, μοιάζει να τα έχει όλα. Επιτυχημένη influencer με 600.000 followers, πληρώνεται αδρά από χορηγούς για να προωθεί τα προϊόντα τους με συνεχή βίντεο ασκήσεων και διατροφής από την καθημερινότητά της – στα εμπορικά κέντρα να ξεσηκώνει τον κόσμο σε ιδρωμένα work outs, στο μοντέρνο διαμέρισμά της να ετοιμάζει smoothies, στο ακριβό αυτοκίνητό της να δίνει συμβουλές οδηγώντας, ακόμα και μέσα στην ντουλάπα με τα designer ρούχα της. Το κινητό της είναι η προέκταση του άψογου μανικιούρ της και το record είναι σχεδόν πάντα on selfie mode. Οταν όμως αποφασίζει να μαγνητοσκοπήσει ένα βίντεο όπου τσαλακώνεται και ομολογεί την μοναξιά της, οι σπόνσορες αγανακτούν. Κι αυτό γίνεται η αφορμή να ραγίσει το γυαλί του smart phone της και να αναγκαστεί να κοιτάξει τη ζωή και τον αντικατοπτρισμό της κατάματα. Τόση αγάπη και καμία οικειότητα. Τόσοι φανς και κανένανς φίλος. Ολοι την ξέρουν και κανένας πραγματικά. Εκείνη μοιράζεται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της και κανείς δεν την περιμένει όταν γυρίζει σπίτι. Ολοι την ποθούν, αλλά κανείς δεν την πλησιάζει. Παρά ένας μοναχικός, θλιβερός stalker που παρκάρει κάθε μέρα κάτω από το σπίτι της...

Επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Καννών το 2020, η δεύτερη ταινία του Μάγκνους Φον Χορν είναι ένα πολύχρωμο και σκοτεινό, καυστικό αλλά όχι επικριτικό πορτρέτο της ζωής στα social media, όπου οι followers αντικαθιστούν την οικειότητα των σχέσεων και τα likes την αγάπη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Σεβαράμπες 607

Σεβαράμπες του Τζώρτζη Κόντου

Στην πόλη Σεβαράμπες, όπου τα γιγαντιαία μηχανικά χέρια επιβάλλουν το νόμο, κάθε καλλιτεχνική έκφραση από τους ανθρώπινους εργάτες τιμωρείται. O Er συλλαμβάνεται ενώ προσπαθεί να παίξει μουσική. Καταφέρνει να δραπετεύσει και, πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ο μόνος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the night agent

Νυχτερινός Πράκτορας (Night Agent)

Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου. Οχι µε τη δική του προϊστορία – ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους µε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής. Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο. Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος...

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix