Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


οι προστάτες

Οι Προστάτες του Παύλου Τάσιου

Ο ζωγράφος Παρθένης έρχεται στην Ελλάδα από τη Γαλλία, φέρνοντας νέες ιδέες για την Τέχνη του. Κοντράρεται γι’ αυτόν το λόγο με την αρτηριοσκληρωμένη κάστα των κλασικών ζωγράφων της εποχής του και βάλλεται απ’ όλες τις πλευρές. Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά δεν αντέχει γιατί τα εμπόδια μπαίνουν ακόμα και από μέσα από την οικογένειά του. Τον κατηγορούν για τρελό. Αντιδρά με μια πρωτότυπη διαμαρτυρία: κτίζει τα παράθυρα του σπιτιού του και απομονώνεται από τον έξω κόσμο. Ζει μέσα στη φυλακή του, αυτός, η γυναίκα του και η κόρη του Σοφία για είκοσι χρόνια και δημιουργεί έναν ολόκληρο μύθο γύρω από το μυστήριο του σπιτιού με τα κτισμένα παράθυρα. Όταν πεθαίνει, οι έμποροι εκμεταλλεύονται αυτόν το μύθο και ανεβάζουν τις τιμές των έργων του, που τα διεκδικούν αρκετοί, σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Εκμεταλλεύονται ταυτόχρονα αυτή τη διαμάχη των κληρονόμων για να αποκτήσουν τους πίνακες. Η κατηγορία της τρέλας πέφτει τώρα στη μοναδική κληρονόμο, κόρη του ζωγράφου, Σοφία και αρχίζουν δικαστικοί αγώνες. Η Σοφία απομονώνεται σε ψυχιατρείο με απόφαση του δικαστηρίου. Η παρέμβαση του κράτους σ’ αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση δίνει τη τελική λύση. Η Σοφία χαρίζει το μεγαλύτερο μέρος των έργων του πατέρα της στην Εθνική Πινακοθήκη και το κράτος της χαρίζει την ελευθερία της.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Florida Project 607

The Florida Project του Σον Μπέικερ

Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δε μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται λίγο έξω από το Ορλάντο, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το Πιο Μαγικό Μέρος στον Κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Η Μούνι ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σε ένα τέτοιο μοτέλ - το The Magic Castle. Το κοντινότερο που έχει η Μούνι σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνι μόλις μετακόμισε δίπλα τους- θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

To απέριττο, βαθιά συγκινητικό, ρεαλιστικό σε σημείο μαγείας φιλμ του Σον Μπέικερ για τις προσωπικές μας χαμένες και ξανακερδισμένες Disneyland. Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the others 607

Οι Αλλοι (The Others) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά ο σύζυγος της Γκρέις δεν έχει επιστρέψει από το μέτωπο. Σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη, η Γκρέις μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, την Άνν και τον Νίκολας, με αυστηρή πειθαρχία και έντονη θρησκευτική πίστη. Αυτό που τα κάνει να υποφέρουν, όμως, είναι μια παράξενη ασθένεια που δεν τους επιτρέπει την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Οι τρεις νέοι υπηρέτες, που προσλαμβάνονται από την οικογένεια, οφείλουν να προσέχουν τον πιο αυστηρό κανονισμό: το σπίτι πρέπει να μένει πάντοτε σκοτεινό και καμία πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει προτού κλείσει και κλειδωθεί η προηγούμενη! Ο ήδη παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται ακόμη περισσότερο, όταν τα δύο παιδιά αποκαλύπτουν στη μητέρα τους ότι το σπίτι κατοικείται και από μια «άλλη» οικογένεια...

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

The Long Breakup

The Long Breakup της Κατια Σολντακ

Μέσα από τα μάτια της οικογένειας και των φίλων της, που εγκαταστάθηκαν στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται μόλις δεκαοκτώ μίλια από τα ρωσικά σύνορα, η Ουκρανή δημοσιογράφος Katya Soldak, που σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται για το περιοδικό Forbes, εξιστορεί στο ντοκιμαντέρ τον αγώνα της Ουκρανίας να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό της Ρωσίας, να αφήσει πίσω της το σοβιετικό παρελθόν και να γίνει ένα πραγματικά ανεξάρτητο έθνος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η ΕΡΤ3 παρουσιάζει δύο ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 3

godzilla vs kong

Godzilla vs. Kong του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Σε μια εποχή που τα τέρατα περπατούν στη Γη, ο αγώνας της ανθρωπότητας για το μέλλον της θέτει τον Γκοτζίλα και τον Κινγκ Κονγκ σε μια πορεία σύγκρουσης που θα δει τις δύο ισχυρότερες δυνάμεις της φύσης στον πλανήτη να έρχονται αντιμέτωπες στη πιο θεαματική μάχη όλων των εποχών. Καθώς η επιστημονική οργάνωση Monarch ξεκινάει μια επικίνδυνη αποστολή σε αχαρτογράφητες περιοχές, ανακαλύπτει ενδείξεις για την προέλευση των Τιτάνων, την ίδια στιγμή που μια ανθρώπινη συνωμοσία απειλεί να εξαφανίσει τα πλάσματα αυτά, από το πρόσωπο της γης για πάντα.

Ο Γκοτζίλα κι ο Κινγκ Κονγκ συναντιούνται σε μια μάχη που όμοια της δεν γνώρισε το σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στo Star

grace of monaco main

Γκρέις του Μονακό (Grace of Monaco) του Ολιβιέ Νταχάν

Οχι ακριβώς μια τυπική βιογραφία της Γκρέις Κέλι, αφού δεν περιγράφει ούτε την γνωριμία της με τον Ρενιέ, ούτε την ζωή της πριν από αυτόν και κυρίως ούτε φυσικά τον θάνατό της, το φιλμ επικεντρώνεται σε μια περίοδο της ζωής τους, το 1962, όταν o Αλφρεντ Χίτσκοκ την επισκέπτεται και της προτείνει έναν ρόλο στην «Marnie» και περίπου την ίδια περίοδο το πριγκιπάτο αντιμετωπίζει την επιθετική στάση του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ, που θέλοντας να ξεπεράσει το φιάσκο του πολέμου της Γαλλίας με την Αλγερία, επιζητά να επιβάλει φόρους στο Μονακό και τις επιχειρήσεις που βρίσκουν εκεί φορολογικό καταφύγιο. Πώς στέκεται δίπλα στον άντρα της η Γκρέις του Μονακό;

Η Νικόλ Κίντμαν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι γαλαζοαίματη. Αλλά η ταινία του Ολιβιέ Νταάν δεν έχει φιλοδοξίες να ανέβει σε κανέναν κινηματογραφικό θρόνο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο ΣΚΑΪ

l'ultima notte di Amore

Η Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε (L'ultima notte di Amore) του Αντρέα Ντι Στέφανο

Η ταινία - τρίτη για τον ηθοποιό Αντρέα ντι Στέφανο, μετά τα «Χαμένος Παράδεισος» του 2014 και το «3 Δευτερόλεπτα» του 2019 και πρώτη ιταλόφωνη - ξεκινάει στο παρόν, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του αστυνομικού Φράνκο Αμόρε τον περιμένουν στο σπίτι για ένα πάρτι έκπληξη, παραμονή της ημέρας που θα σημάνει τη συνταξιοδότησή του. Οταν ο Φράνκο θα φτάσει στο σπίτι, λίγοι αντιλαμβάνονται τι έχει προηγηθεί λίγη ώρα πριν και γιατί ένα τηλεφώνημα από τον αρχηγό της Αστυνομίας θα αποβεί το πιο κρίσιμο της ζωής του. Flashback δέκα μέρες πριν και μαθαίνουμε σιγά σιγά τι ακριβώς οδήγησε στην τραγωδία της τελευταίας εκείνης νύχτας, όταν και ο Φράνκο και η αγάπη βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο των επιλογών τους.

Ιταλικό νέο-νουάρ ή τελικά μια μελαγχολική ιστορία αγάπης που συναρπάζει για όση ώρα διαρκεί, με εκπληκτικούς πρωταγωνιστές τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και την Λίντα Καρίντι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

love life

Αγάπη Ζωή (Love Life) του Κότζι Φουκάντα

Η Tαέκο και ο σύζυγός της, Τζίρο, ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα με τον γιο τους, Kέιτα, παρά το ότι ο πατέρας του συζύγου της δεν εγκρίνει το γάμο του γιου του με μια χωρισμένη γυναίκα. Ένα τραγικό ατύχημα θα δοκιμάσει τη σχέση τους και θα φέρει τον βιολογικό κορεάτη πατέρα του αγοριού Παρκ, πίσω στη ζωή τους. Η Tαέκο δεν θα του γυρίσει την πλάτη. Θα βοηθήσει τον κωφό και άστεγο πρώην άνδρα της να αντεπεξέλθει στον πόνο και τις ενοχές, περιπλέκοντας έτσι μια ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση για την ίδια και την οικογένειά της. Η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι θα μεγαλώσει απότομα. Η ζωή τους πριν δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή τους μετά. Η αγάπη είναι αρκετή;

Οι δεσμοί μιας οικογένειας δοκιμάζονται στη νέα ταινία του Ιάπωνα Κότζι Φουκάντα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

hannibal 607

Hannibal

Πριν από τη Σιωπή των Αμνών, πριν από τον Κόκκινο Δράκο, ο Hannibal Lecter ήταν ένας πετυχημένος ψυχίατρος στις υπηρεσίες του FBI. Καθήκον του: Να βοηθήσει έναν ασυνήθιστα χαρισματικό ερευνητή, τον Will Graham, να λύσει μια σειρά από υποθέσεις δολοφονιών. Ο Will διαθέτει ενσυναίσθηση και καταφέρνει να μπει στο μυαλό των δολοφόνων ενώ θα αποκτήσει μια στενή σχέση με τον Hannibal, σκοπός του οποίου είναι όχι μόνο να εξετάσει το ψυχολογικό προφίλ του Will αλλά και να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια με το FBI.

Και οι τρεις σεζόν είναι διαθέσιμες στο ΕΡΤFlix