Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


great gatsby

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) του Μπαζ Λούρμαν

O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (alter ego του ίδιου του Φιτζέραλντ), εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό, τα χαλαρά ήθη, την αμαρτωλή τζαζ των ξέφρενων πάρτι. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Ονειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

Mission Impossible 2

Επικίνδυνη Αποστολή 2 (Mission Impossible 2) του Τζον Γου

Ο πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει τη νέα του επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να καταστρέψει έναν φονικό ιό με το όνομα «Χίμαιρα». Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Alpha

Woman at War 607

Γυναίκα σε Πόλεμο (Woman at War) του Μπένεκτιτ Eρλινγκσον

Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει σαν μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κρυφά κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα στην Ισλανδική κυβέρνηση. Τώρα, και ενώ σχεδιάζει την πιο προκλητική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που τα ανατρέπει όλα στη ζωή της.

Μαχητικό, ανθρώπινο, σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα άκρως αληθινό, το νέο φιλμ του Μπένεντικτ Eρλινγκσον προσφέρει γέλιο, δράση και πολλή ευαισθησία, ενισχύοντας την πίστη στο νέο ισλανδικό σινεμά. Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

dalva

Με τα Μάτια της Νταλβά (Dalva) της Εμανουέλ Νικό

«Ζακ» φωνάζει με αγωνία μία νεαρή γυναίκα, ενώ αστυνομικοί τη συγκρατούν, όσο συλλαμβάνουν κι απομακρύνουν έναν άντρα από το σπίτι. «Νταλβά» σπαράζει κι εκείνος, όσο τον βγάζουν σηκωτό. Εκείνη κλαίει και ουρλιάζει κι αντιστέκεται. Οσο την παρατηρείς, κάτι δεν πάει καλά. Μαλλιά κότσος, κόκκινο κραγιόν, δαντελένιο μακρύ φόρεμα, μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Οι αστυνομικοί την μεταφέρουν πρώτα στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. «Γιατί;» τους ρωτάει με άγριο βλέμμα. «Γιατί φοβόμαστε ότι ο πατέρας σου σού έκανε κακό...» Εκείνη τους κοιτάει σαν να είναι «οι άλλοι». «Οι εχθροί». Αυτοί που την άρπαξαν από τον μπαμπά της, τη μόνη ζωή που ήξερε, την αγάπη. Αυτό το βλέμμα θα είναι συνοδός μας, όσο γνωρίζουμε την 12χρονη Νταλβά. Ενα βλέμμα δυσπιστίας για τον έξω κόσμο και τις προθέσεις του. Στη δομή με άλλους κακοποιημένους ή ορφανούς εφήβους που την μεταφέρουν, αυτό το βλέμμα θα πάρει μαζί για άμυνα και προίκα. Δεν έχει ξανακούσει τις λέξεις «παιδόφιλος», «αιμομιξία». Εχει μεγαλώσει με τον άνθρωπο που την απήγαγε από την μητέρα της («η μαμά την παράτησε γιατί δεν την αγαπά» της έλεγε), την μεταμόρφωσε από 9 χρονών σε γυναίκα (δαντέλες, τακούνια, βαμμένα κόκκινα μαλλιά) την κρατούσε μακριά από το σχολείο κι άλλαζε συνεχώς σπίτια και διευθύνσεις για να μην τους βρουν. Τον άνθρωπο που τη βίαζε γιατί «την αγαπά». Τον «Ζακ», γιατί προφανώς δεν τον έλεγε «μπαμπά».

Το πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Εμανουέλ Νικό για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση δεν δείχνει την βία. Αλλά το αποτέλεσμά της. Κι ίσως αυτό να είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο διαθέσιμο κάθε Τρίτη

Still Alice 607

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει (Still Alice) των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ

H Δρ. Αλις Χάουλαντ, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έχει μόλις γιορτάσει τα 50 της χρόνια όταν συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την μνήμη της. Εχει χτίσει μελέτες μιας ολόκληρης ζωής πάνω στις λέξεις, όμως εκείνες τώρα την προδίδουν, ξεχνάει, νιώθει κενά στη σκέψη της όταν δίνει μία διάλεξη ή όταν μιλά στον άντρα και τα τρία ενήλικα παιδιά της. Κάνοντας τζόγκινγκ ένα απόγευμα, χάνεται. Μέσα στο μυαλό της. Βρίσκεται στους κήπους του Κολούμπια και για λίγα δευτερόλεπτα δεν ξέρει ποια είναι, που είναι, που πάει. Ενα ωστικό κύμα πανικού, μία επίθεση από το ίδιο σου τον εγκέφαλο, ένα μούδιασμα. Η διάγνωση της είναι μία σπάνια μορφή Αλτσχάιμερ που μεταδίδεται με το DNA, σε νοσεί νωρίτερα από τις συνηθισμένες περιπτώσεις και είναι μη αναστρέψιμη. Τόσο η ίδια, όσο και οι αγαπημένοι της - ο ακόμα ερωτευμένος μαζί της σύζυγός της, η δικηγόρος μεγάλη κόρη, ο γιατρός γιος, η μικρή/μαύρο πρόβατο άνεργη ηθοποιός, θα περάσουν τη μεγάλη δοκιμασία της αρρώστιας που σταδιακά αλλά βίαια σου κλέβει το πνεύμα, σου αφαιρεί την προσωπικότητα, σου στερεί την αξιοπρέπεια. Κάποιες αναλαμπές όμως, στιγμές αγάπης, κι ο άνθρωπός σου είναι εκεί - αναβοσβήνει φευγαλέα μέσα στο βλέμμα του. Είναι ακόμα η Αλις. Υπάρχει.

H συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η ταινία που χάρισε δικαιωματικά το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην Τζούλιαν Μουρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix