Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Fai bei Sogni 607

Ονειρα Γλυκά (Fai Bei Sogni) του Μάρκο Μπελόκιο

Μια ιστορία ειπωμένη σε δύο χρόνους, το «Ονειρα Γλυκά» διαδραματίζεται στην παιδική ηλικία του ήρωα η οποία στοιχειώνεται από τον ξαφνικό και μυστηριώδη για τον ίδιο θάνατο της μητέρας του και στο παρόν, όταν ο ίδιος πετυχημένος δημοσιογράφος πια, μα με μια αδιόρατη θλίψη πάντα στις αποσκευές του επιστρέφει στο οικογενειακό διαμέρισμα για να το αδειάσει και πιθανότατα να βρει λύτρωση από τα φαντάσματά του.

Ο Μάρκο Μπελόκιο αφηγείται ακόμη μια ιστορία μνήμης και απώλειας, που περιέχει μερικές υπέροχες στιγμές, μα πνίγεται σε έναν υπερβολικά γλυκερό μελοδραματισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο 607

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά του Νίκου Περάκη

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά... Ο Σταυρακομαθιακάκης - μετά την μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενής του 12χρονης ορφανής πακιστανής Νούρι- εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της, εισβάλλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η «πρώην» του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα.

O κινηματογραφικός ανατόμος Νίκος Περάκης επιστρέφει. Συγκεντρώνει τη συμμορία και εξετάζει την κατάσταση της Ελλάδας τώρα που ο «πόλεμος» δεν είναι σε βραχονησίδες, αλλά στην πλατεία Συντάγματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

the hours

Οι Ωρες (The Hours) του Στίβεν Ντάλντρι

Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους και φόβους. Η Βιρτζίνια Γουλφ, που ζει σ' ένα προάστιο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1920, προσπαθεί να γλιτώσει από την τρέλα καθώς παλεύει να ξεκινήσει το πρώτο φιλόδοξο έργο της, την «Κυρία Ντάλογουεϊ». H Λόρα Μπράουν, μια μητέρα και νοικοκυρά που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950 διαβάζει την «Κυρία Ντάλογουεϊ» και επηρεάζεται τόσο πολύ, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της. Η Κλαρίς Βον, μια σύγχρονη εκδοχή της κυρίας Ντάλογουεϊ, ζει στη Νέα Υόρκη του σήμερα και είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον φίλο της τον Ρίτσαρντ, ο οποίος αργοπεθαίνει από AIDS. Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Cosmote Cinema 1

Δεκαπενταύγουστος 607

Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Αύγουστος στην Αθήνα. Το καλοκαίρι τελειώνει και ο καύσωνας επιμένει, ενώ τα ανεκπλήρωτα όνειρα κάποιων κάνουν τη ζωή τους αβάσταχτη. Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας δραπετεύουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Wings of Desire 607

Τα Φτερά του Ερωτα (Wings of Desire) του Βιμ Βέντερς

Πάνω από το ακόμα διχοτομημένο από το Τείχος Βερολίνο ίπτανται άγγελοι. Μας κοιτούν από ψηλά, από σύννεφα, ταράτσες, τρούλους, αγάλματα. Μαυροντυμένοι επόπτες με καλοσυνάτα βλέμματα, άντρες και γυναίκες, μάς ακολουθούν στους δρόμους, μπαίνουν στα σπίτια μας, κάθονται δίπλα μας στο μετρό, μάς αφουγκράζονται. Ακούν τις πιο μυστικές μας σκέψεις, τους φόβους, τα όνειρα, τον πόνο, τη λαχτάρα μας. Μάς χαμογελούν όταν είμαστε παιδιά κι ακόμα τους βλέπουμε. Μάς καθησυχάζουν όταν μεγαλώνουμε και δεν βλέπουμε τίποτα φωτεινό κι αθώο. Μάς ανοίγουν νου, πνέυμα κι ορίζοντες στις βιβλιοθήκες της Γνώσης, όπου διψούμε να κατανόησουμε τον κόσμο μας, και την αγκαλιά τους όταν δεν καταλαβαίνουμε πια, λιποψυχούμε, θέλουμε να τον εγκαταλείψουμε. Ο Ντάμιελ κι ο Κασιέλ, δύο τέτοιοι αιώνιοι παρατηρητές, συναντιούνται στο τέλος κάθε μέρας και αφηγούνται ο ένας στον άλλον τι τους άγγιξε στην συμπεριφορά των ανθρώπων – ο τρόπος που ένα παιδί περιέγραψε στο δάσκαλό του πώς άνθισε η φτέρη του, ή το ότι μια τυφλή γυναίκα ακούμπησε ενστικτωδώς το ρολόι της όταν διαισθάνθηκε την αέναη παρουσία τους. Εγκλειστοι στην αιωνιότητά τους, να παρατηρούν τον Ανθρωπο να συγκρούεται με τη θνητή του υπόσταση, να παλεύει με την απογοητευτική του καθημερινότητα και να χάνει την ευκαιρία να κοιτάξει ψηλά, δίπλα, μέσα του, οι άγγελοι προσπαθούν να απαντήσουν στο μεγαλύτερο ερώτημα της ζωής: αξίζει τόσος αγώνας, ή είναι μάταιος; Υπάρχει σωτηρία για την ανθρωπότητα, ή είναι καταδικασμένη; Οι ίδιοι, που μόνο κοιτούν με την ασπρόμαυρη ματιά τους, ζηλεύουν το χρώμα, το συναίσθημα, την εμπειρία, τη διαδρομή, ή χαίρονται για την απέθαντη, άυλη υπόστασή (κι απόστασή) τους; Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα έρχεται όταν ο Ντάμιελ ερωτεύεται έναν «άγγελο», την Μαριόν – μία παριζιάνα ακροβάτισσα του επισκεπτόμενου τσίρκου, που φορώντας τα ψεύτικα φτερά της για το ιπτάμενο νούμερό της φτερούγισε και στοίχειωσε τα όνειρά του. Η ευχή του να εκπέσει, να ζήσει ως θνητός, εκπληρώνεται και τρέχει να τη συναντήσει. Για να βιώσει μια στιγμή, θυσιάζει την αθανασία.

Η φιλμική μπαλάντα του έκπτωτου αγγέλου, το κλασικό αριστούργημα του Βιμ Βέντερς, αφιερωμένο στο Βερολίνο, τους αγγέλους που ζουν αναμεσά μας και τον έρωτα που οφείλει να παραμένει θνητός. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 1987. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

Official Secrets

Κρατικά Μυστικά (Official Secrets) του Γκάβιν Χουντ

To 2003, η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

Μια αληθινή ιστορία κατασκοπείας με μια στιβαρή Κίρα Νάιτλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα πολιτικό θρίλερ για περιτύλιγμα που ενώ θυμίζει ωραίο σινεμά του '70 κρατάει πεισματικά τα μυστικά που θα το έκαναν κάτι περισσότερο καλά κρυμμένα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

great expectations

Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations)

Η σειρά αναφέρεται στον Πιπ ένα ορφανό δεκάχρονο αγόρι, ο οποίος προέρχεται από την εργατική τάξη, βοηθά έναν κατάδικο να δραπετεύσει. Ένα χρόνο μετά, θα πιάσει δουλειά στο σπίτι της εκκεντρικής κυρίας Χάβισαμ, μια ντόπια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία ζει στην απομόνωση από τότε που την εγκατέλειψαν, πριν από 30 χρόνια. Τις ελεύθερες του ώρες τις περνά παίζοντας με την όμορφη Εστέλα, με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Πίπ μαθαίνει ότι έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία, από έναν άγνωστο ευεργέτη, κάτι το οποίο θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τα παιδικά του όνειρα αρχίζουν να εκπληρώνονται και ως τζέντλεμαν πλέον κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την εντυπωσιακή Εστέλα… μια ανεκπλήρωτη φαντασίωση! Τον τίτλο θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς ειρωνικό, καθώς ο Πιπ θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης που τον βοήθησε είναι ο κατάδικος, τον οποίο είχε βοηθήσει στο παρελθόν. Τα χρήματα, οι φιλοδοξίες του και η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του δοκιμάζονται λόγω της σχέσης του με τον ευεργέτη μη γνωρίζοντας πως θα εξελιχθεί η μοίρα του.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+