Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 28 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Une Histoire Immortelle

Μια Αθάνατη Ιστορία (Une Histoire Immortelle) του Ορσον Γουέλς

Ένας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος αποφασίζει να επαληθεύσει ένα μύθο κατά τον οποίο αν κάποιος νεαρός άντρας κάνει έρωτα με τη γυναίκα ενός γέρου αυτός θα μπορέσει να ξανανιώσει κάτι από τις χαρές της ζωής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Fear And Loathing In Las Vegas

Φόβος Και Παράνοια Στο Λας Βέγκας (Fear And Loathing In Las Vegas) του Τέρι Γκίλιαμ

Ένας περίεργος δημοσιογράφος και ο ψυχοπαθής δικηγόρος του ταξιδεύουν στο ΛάςΒέγκας για μια σειρά ψυχεδελικών αποδράσεων. Ο Raoul Duke και ο δικηγόρος του Dr. Gonzo οδηγούν ένα κόκκινο κάμπριο στην έρημο Mojave στο Λας Βέγκας με μια βαλίτσα γεμάτη ναρκωτικά για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μοτοσικλετών. Καθώς η κατανάλωση ναρκωτικών αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό, το ‘'άτακτο'' δίδυμο καθαρίζει το δωμάτιο του ξενοδοχείου γιατί φοβάται τις νομικές συνέπειες. Ο Duke επιστρέφει με το αυτοκίνητο του στο Λος Άντζελες, αλλά μετά από μια περίεργη σύγκρουση με έναν αστυνομικό, επιστρέφει στην Πόλη της Αμαρτίας, το Λας Βέγκας και συνεχίζει την άγρια κατανάλωση ναρκωτικών.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον ΑΝΤ1

best_lbj

LBJ: Η Αληθινή Ιστορία του Προέδρου Τζόνσον (LBJ) του Ρομπ Ράινερ

H ταινία επικεντρώνεται στις πολιτικές αναταραχές που ακολούθησαν την ανάληψη εξουσίας από τον Αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον κατόπιν της δολοφονίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το Νοέμβριο του 1963. Δεχόμενος έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ειδικά από παράγοντες μέσα από την ίδια του την παράταξη, ο Λίντον Τζόνσον θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να θεραπεύσει τις πληγές του έθνους και να επισφραγίσει την προεδρία του με την προώθηση της ψήφισης του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων που είχε συνταχθεί στη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Κένεντι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Ο σκηνοθέτης του «Cloverfield» εγκαθίσταται στο στρατόπεδο των πιθήκων σ' ένα θεαματικό, σκοτεινό, απολαυστικό σίκουελ, το καλύτερο του franchise ως τώρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

godfather part 2

Ο Νονός ΙΙ (The Godfather Part II) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η κύρια ιστορία, συνεχίζοντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, επικεντρώνεται στον Μάικλ Κορλεόνε (Πατσίνο), τον νέο Δον της μαφιόζικης φαμίλιας των Κορλεόνε, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ενωμένες τις επαγγελματικές δραστηριότητες του από το 1958 ως το 1959· η άλλη είναι μια σειρά από flashback που εξιστορούν την πορεία του πατέρα του, Βίτο Κορλεόνε, (Ντε Νίρο), από τα παιδικά του χρόνια στην Σικελία το 1901 ως την δημιουργία της φαμίλιας των Κορλεόνε στην Νέα Υόρκη.

Το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, όπου για αρκετούς θεωρείται καλύτερη της πρώτης, με τις 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ και μια από τις σημαντικότερες στιγμές του νέου αμερικάνικου σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.30 στο Cosmote Cinema 1

peter pan and wendy

Πίτερ Παν & Γουέντι (Peter Pan & Wendy) του Ντέιβιντ Λόουερι

Η, γνωστή πλέον σε όλους, ιστορία θα ακολουθεί την Γουέντι και των αδερφών της οι οποίοι μεταφέρονται στη Χώρα του Ποτέ από τον Πίτερ Πάν, όπου γνωρίζονται με τα Χαμένα Παιδιά αλλά και έρχονται αντιμέτωπο με τον πειρατή Κάπτεν Χουκ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Harmonium 607

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Viva.gr

the whale

Η Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Τσάρλι δουλεύει ως καθηγητής online μαθημάτων συγγραφής από το σπίτι. Δεν ανοίγει ποτέ την κάμερα όταν παραδίδει το μάθημά του, αρνούμενος να δείξει στην τάξη του τον αληθινό του εαυτό: ο Τσάρλι είναι ακραία παχύσαρκος, αποκομμένος από την ζωή και γεμάτος τύψεις και βαριές αναμνήσεις από μία ζωή που πολύ πιθανόν να φτάνει στο τέλος της. Κατά την διάρκεια πέντε ημερών, στο σπίτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια και ολόκληρο τον κόσμο του, ο Τσάρλι θα δεχτεί τις επισκέψεις της μοναδικής φίλης του με την οποία τον συνδέει μια κοινή τραγωδία (Χονγκ Τσάου), της απόμακρης κόρης του με την οποία ίσως πλέον κάθε δεσμός έχει καταστραφεί (Σέιντι Σινκ), ενός νεαρού ιεροκήρυκα που μοιάζει να είναι εξίσου χαμένος με εκείνον και, φυσικά, της πρώην γυναίκας του που, αν και χρόνια μετά τον χωρισμό τους, δείχνει να διατηρεί την δική της μοναδική θεώρηση των πραγμάτων (Σαμάνθα Μόρτον).

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και στην Ελλάδα, με το δικαιωματικό Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στα χέρια πλέον του Μπρένταν Φρέιζερ (σε έναν ρόλο που απαίτησε και σωματική μεταμόρφωση αλλά και δεκάδες κιλά επιπλέον προσθετικών - επίσης δικαιωματικό Οσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ) και με ωκεανούς συγκίνησης που έχει προκαλέσει σε όσους κολύμπησαν μαζί της, η «Φάλαινα» του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι με διαφορά μια από τις ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση στο Vodafone TV