Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ascenseur pour l' echafaud

Ασανσέρ Για Δολοφόνους (Ascenseur pour l' Echafaud) του Λουί Μαλ

Σφιχτό κοντινό στο πρόσωπο μίας γυναίκας που μιλάει στο τηλέφωνο: «Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ» λέει με χείλη που ξεπερνούν την προσμονή κι αγγίζουν την απελπισία. Στην άλλη γραμμή, σ' έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο δρόμο, είναι ο Ζουλιέν - ένας 30χρονος βετεράνος πολέμου. Πρώην αλεξιπτωτιστής στους πολέμους της Ινδοκίνας και της Αλγερίας έχει κερδίσει μετάλλια και μία θέση συμβούλου στην εταιρία του Σιμόν Καραλά, ενός εμπόρου όπλων και ηλικιωμένου συζύγου της Φλοράνς. Οι δύο παράνομοι εραστές έχουν σχέδιο: εκείνος θα σκοτώσει το αφεντικό του, αλλά έχει σκεφτεί τα πάντα για να το κάνει να μοιάζει με αυτοκτονία. Μετά θα τη συναντήσει στο καφέ τους και θα ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή. Μόνο που κάτι πηγαίνει στραβά: ολοκληρώνοντας το φόνο, ο Ζουλιέν εγκλωβίζεται στο ασανσέρ του κτιρίου. Παράλληλα, ένα ζευγάρι εφήβων κλέβει το αμάξι του και περνά τη νύχτα μπλέκοντας σ' ένα άλλο φονικό. Οσο για τη Φλοράνς: πιστεύοντας ότι ο Ζουλιέν την έχει παρατήσει, περιπλανιέται αδιέξοδα στο νυχτερινό Παρίσι. Ο,τι συμβεί από τη στιγμή που θα ξημερώσει και το ασανσέρ θα επαναλειτουργήσει, θα είναι καρμικό...

Οταν ένα νέο κύμα σινεμά κι ένα νέο είδος τζαζ εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ ενός πρωτάρη, φιλόδοξου σκηνοθέτη, το αποτέλεσμα ήταν ένα αριστουργηματικό νεο-νουάρ που θα άλλαζε για πάντα τον τρόπο που κινηματογραφεί κανείς το Παρίσι, τη νύχτα, το έγκλημα... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

the others 607

Οι Αλλοι (The Others) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά ο σύζυγος της Γκρέις δεν έχει επιστρέψει από το μέτωπο. Σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη, η Γκρέις μεγαλώνει τα δύο της παιδιά, την Άνν και τον Νίκολας, με αυστηρή πειθαρχία και έντονη θρησκευτική πίστη. Αυτό που τα κάνει να υποφέρουν, όμως, είναι μια παράξενη ασθένεια που δεν τους επιτρέπει την άμεση έκθεση στο φως του ήλιου. Οι τρεις νέοι υπηρέτες, που προσλαμβάνονται από την οικογένεια, οφείλουν να προσέχουν τον πιο αυστηρό κανονισμό: το σπίτι πρέπει να μένει πάντοτε σκοτεινό και καμία πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει προτού κλείσει και κλειδωθεί η προηγούμενη! Ο ήδη παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται ακόμη περισσότερο, όταν τα δύο παιδιά αποκαλύπτουν στη μητέρα τους ότι το σπίτι κατοικείται και από μια «άλλη» οικογένεια...

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

Hacksaw Ridge 607

Αντιρρησίας Συνείδησης (Hacksaw Ridge) του Μελ Γκίμπσον

Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Οκινάουα, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς. Πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στον στρατό μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού ενώ βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα.

Θεαματικές σκηνές δράσεις, στιγμές που προσφέρουν πηγαία συγκίνηση και μια δυνατή προσωπική ιστορία που αποδεικνύει πως η επιμονή στις ηθικές αξίες μπορεί να σώσει - κυριολεκτικά - ζωές επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία πως ο Μελ Γκίμπσον ακόμα γνωρίζει πώς να προσφέρει γνήσια, απολαυστική κινηματογραφική ψυχαγωγία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Star

legally blonde 607

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) του Ρόμπερτ Λούκετιτς

Η Ελ, μια φαινομενικά ελαφρόμυαλη ξανθιά, βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Η κλασική πλέον κωμωδία του Ρόμπερτ Λούκετιτς από το 2001 με την αξεπέραστη ερμηνεία της Ρις Γουίδερσπουν. Κάθε φορά που τη βλέπεις παραμένει το ίδιο απολαυστικά απενοχοποιημένη.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

black mirror

Black Mirror

Η σειρά επιστρέφει με πέντε νέα επεισόδια, τα οποία θα είναι πιο κινηματογραφικά και πιο μεγάλα σε κλίμακα από προηγούμενες σεζόν, καθώς κάθε επεισόδιο θα προσεγγίζεται ως μια ξεχωριστή ταινία μιας και, όπως πριν, αρκετά από αυτά θα ξεπερνούν τη μία ώρα. Τέλος το καστ της έκτης σεζόν περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως τους Ααρον Πολ, Ζαζί Μπιτζ, Παάπα Εσίντου, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μάρα, Ντάνι Ραμίρεζ, Ρομπ Ντελάνεϊ και Σάλμα Χάγιεκ.

Ολα τα επεισόδια της έκτης σεζόν είναι διαθέσιμα στο Netflix

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water του Τζέιμς Κάμερον

Η ταινία ακολουθεί τον Τζέικ Σάλι ο οποίος ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό των Νά’βι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Ταυτόχρονα και μια επίκαιρη όσο και διαχρονική υπενθύμιση του τι μπορεί να κάνει το σινεμά όταν τολμά να ονειρεύεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

ακοε

ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του…) του Σήφη Βαρδάκη

Το ντοκιμαντέρ του Σήφη Βαρδάκη έρχεται με το βάρος της πρώτης ταινίας στην ελληνική φιλμογραφία που αρχειοθετεί την ιστορία του ΑΚΟΕ (Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδος), τοποθετώντας τον παραπάνω «λογικό» παραλογισμό στις σωστές του βάσεις. Κυρίως επειδή αντιλαμβάνεται σοφά το βάρος της «πρώτης φοράς» όχι ως πρώτη ύλη για μια βαρυσήμαντη ιστορική δήλωση, αλλά ως μια τεράστια ευκαιρία για να μοιραστεί μαζί με τη γενιά που το έζησε, την επόμενη και αυτές που θα ακολουθήσουν μια άγνωστη συναρπαστική στιγμή από αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη αρχειοθετεί την ιστορία του ΑΚΟΕ σε μια πολύτιμη στιγμή τεκμηρίωσης μιας επανάστασης που τώρα μπορεί επιτέλους να πει το όνομά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To σημαντικό και συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη διαθέσιμο στο Vodafone TV