Η Μέριλ Στριπ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αυτές τις μέρες, μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις δηλώσεις της πως δεν είναι «φεμινίστρια», αλλά και το αμφιλεγόμενο t-shirt με το οποίο φωτογραφήθηκε για την προώθηση του «Suffragette».
Σε νέα της συνέντευξη ανοίγει και πάλι τον ασκό του αιόλου και απαντάει στις κατηγορίες όσων έσπευσαν να την απαρνηθούν επειδή δεν δήλωσε φεμινίστρια: «Υπάρχει μια φράση στην ταινία που λέει: "Πράξεις και όχι λόγια". Και αυτή είναι περίπου και η στάση μου. Αφήνω τις πράξεις στη ζωή μου να μιλούν για αυτό που είμαι. Και είμαι ευχαριστήμένη με αυτές - όχι με τις λέξεις.»
Διαβάστε αναλυτικά: To Τ-Shirt της Μέριλ Στριπ και η οργή στα social media!
Η Μέριλ Στριπ ήταν η πρώτη που χειροκρότησε με πάθος την Πατρίσια Αρκέτ στο θρυλικό ευχαριστήριο λόγο της στα Οσκαρ που θύμισε σε όλους τις ανισότητες ανδρών και γυναικών στο Χόλιγουντ, αυτή που μίλησε έξω από τα δόντια για το σεξισμό στο Χόλιγουντ στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, η ίδια που χρηματοδότησε ένα εργαστήρι σεναρίου μόνο για γυναίκες και η ίδια που έστειλε προσωπικά επιστολή σε όλα τα μέλη του Αμερικανικού Κονγκρέσου για να πιέσει για τη συνταγματική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων.
Και συνεχίζοντας την ατομική ερευνά της για το που ακριβώς μπορεί να βρει κανείς τις πηγές του «κακού» στη βιομηχανία έστρεψε τα βέλη της στο site Rotten Tomatoes, γνωστό σε όλους από την επιδραστική λογική του να συγκεντρώνει τις κριτικές για μια ταινία και να αποφασίζει μέσω του Tomatometer αν η «τομάτα» είναι φρέσκια ή σάπια, φτιάχνοντας ετήσια τη λίστα με τις πιο έγκριτες ταινίες.
«Στην Αμερική όταν ο κόσμος θέλει να βρει ποια ταινία θα δει το βράδυ, πηγαίνει σε ένα site που λέγεται Rotten Tomatoes. Οπότε μπήκα βαθιά, βαθιά, βαθιά, βαθιά μέσα στο Rotten Tomatoes. Βρήκα 168 γυναίκες. Και θεώρησα πως αυτό είναι φανταστικό, αν υπήρχαν και 168 άντρες για να υπάρχει ισορροπία. Αν υπήρχαν 268 άντρες θα ήταν άδικο αλλά το έχω συνηθίσει, αν υπήρχαν 360, αν υπήρχαν 4... στην πραγματικότητα υπάρχουν 760 άντρες κριτικοί που η γνώμη τους μετράει στο Tomatometer. Σας διαβεβαιώνω πως οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μερικές φορές τους αρέσει το ίδιο πράγμα, άλλες φορές τα γούστα διαφοροποιούνται. Αν με ρωτάτε αν το Tomatometer είναι προσανατολισμένο στα γούστα μιας ομάδας που ορίζει το box office στην Αμερική, τότε η απάντηση είναι... απολύτως».
Η Μέριλ Στριπ έστρεψε τα βέλη της και στην Καθολική Εκκλησία: «Η Εκκλησία είναι ένας οργανισμός που αποκλείεει ανθρώπους. Υπάρχουν δύο μέρη που δεν μπορείς να ψηφίσεις στον κόσμο. Στη Σαουδική Αραβία και στο Βατικανό. Αυτό μου φαίνεται λάθος».
Διαβάστε περισσότερα:
- Η Ασλεϊ Τζαντ αποκαλύπτει μια σεξουαλική παρενόχληση από το παρελθόν
- Προς έκπληξη όλων, η Μέριλ Στριπ δεν δηλώνει φεμινίστρια!
- Ο Μαρκ Ράφαλο απαντά στους αντιφεμινιστές: «Κiss my ass, you ignorant little jerks!»
- Η Σάντρα Μπούλοκ βάζει τις φωνές: «Πρέπει να σταματήσει το κυνήγι των γυναικών στο Χόλιγουντ!»
- «Από μικρά κορίτσια ταυτιζόμαστε με τον Τομ Σόγιερ»: η Μέριλ Στριπ εξηγεί πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο σεξισμός στον κόσμο μας και στον κόσμο του Χόλιγουντ
- «Οι γυναίκες ηθοποιοί φωνάζουν για σεξισμό γιατί ο σεξισμός υφίσταται. Δεν είναι μόδα, δεν είναι φάση...» η Κέιτ Μπάλνσετ απαντά σε ερώτηση του Flix
- «Ράσελ, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!» Η Τζέσικα Τσαστέιν απαντά στα σχόλια του Ράσελ Κρόου για τις γυναίκες ηθοποιούς
- Η αμήχανη στιγμή που ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν στην Κρίστεν Στιούαρτ
- Η Ελεν Μίρεν χαρακτηρίζει το σεξιστικό Χόλιγουντ «fucking outrageous»
- Η Κρίστεν Στίουαρτ βρίσκει το Χόλιγουντ «αηδιαστικά σεξιστικό»!
- «Στη δουλειά μας δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες, ούτε ίση μεταχείριση, ούτε ίδιους μισθούς» λέει η Τζέσικα Τσαστέιν
- Κάννες 2015: Σάλμα Χάγιεκ, Πάρκερ Πόζι, Κριστίν Βασόν συζητούν για τον σεξισμό της βιομηχανίας
- Seriously? Η Εϊμι Πασκάλ ρίχνει το φταίξιμο της χολιγουντιανής εργασιακής ανισότητας... στις γυναίκες!
Tags: Μέριλ Στριπ