Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Their Finest Hour 607

Η Καλύτερη Στιγμή τους (Their Finest) της Λόνε Σέρφινγκ

1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν, μία άπειρη σεναριογράφος, προσλαμβάνεται από το τμήμα κινηματογράφου του βρετανικού υπουργείου πληροφοριών ως μέρος ενός συνεργείου που δουλεύει κάτω από τη συνεχή απειλή των βομβαρδισμών προκειμένου να φτιάξει μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της.

Διακριτικό βρετανικό χιούμορ, μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης κι ένας φόρος τιμής στο σινεμά και τους ανθρώπους του διανθίζουν ένα ρομαντικό δράμα με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

first man trailer 607

Ο Πρώτος Ανθρωπος (First Man) του Ντάμιεν Σαζέλ

Ο πιλότος Νιλ Άρμστρονγκ είναι συγκλονισμένος από το θάνατο της δίχρονης κόρης του και αισθάνεται ανίκανος να μοιραστεί τη θλίψη του ακόμη και με τη γυναίκα του. Έτσι, αναζητώντας ένα κίνητρο για να ξεπεράσει τον πόνο του, κατατάσσεται στην NASA, η οποία το 1962 ανακοινώνει το διαστημικό της πρόγραμμα Gemini.

Ο Ντέιμιαν Σαζέλ κινηματογραφεί το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι σαν μια εμμονική διαδρομή προς το άγνωστο, διευρύνοντας μαζί με τους ορίζοντες της ανθρωπότητας και την κινηματογραφική του γλώσσα, χωρίς να φτάνει στο απόγειο των δυνατοτήτων του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στον Alpha

analyze that

Ανάλυσέ Το (Analyze This) του Χάρολντ Ράμις

Ο ψυχίατρος Μπεν Σόμπελ, έχει μερικά προβλήματα: Ο γιος του κατασκοπεύει τους ασθενείς του όταν του εξομολογούνται τα προβλήματά τους, οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν τον επερχόμενο γάμο του και τα προβλήματα των ασθενών του δεν του προκαλούν αίσθηση. Ο Πολ Βίτι, ένας μαφιόζος Νονός, έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα: Αιφνίδιες κρίσεις πανικού δημοσίως, ανικανότητα να σκοτώσει τους ανθρώπους που θα ήθελε και το χειρότερο, ανικανότητα στο κρεβάτι. Όταν οι ζωές αυτών των δύο διασταυρωθούν τυχαία, ο Ντον Πολ Βίτι, αποφασίζει ότι βρήκε τον άνθρωπο που θα τον ελευθερώσει από τα προβλήματά του εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας για το ετήσιο συνέδριό τους

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

Kursk 607

Kursk: Η Τελευταία Αποστολή (Kursk) του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το K-141 KURSK, ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται – για πέντε μέρες – τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.

H αληθινή ιστορία του Κ-141 KURSK, ενός ρώσικου πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Σκηνοθετεί ο Τόμας Βίντερμπεργκ, με all-star cast τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σχούναρντς, Λέα Σεϊντού, Μαξ φον Σίντοφ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

tar

Tar του Τοντ Φιλντ

Η Λίντια Ταρ είναι η μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Βερολίνου, μια γυναίκα στο απόγειο της καριέρας της. Δυναμική, απαιτητική, προκλητική, αμετανόητη, ανταγωνιστική, εγωκεντρική, είναι την ίδια στιγμή γοητευτική με τον τρόπο μιας αληθινής ιδιοφυΐας και ενός ταλέντου που ξέρει το μέγεθος και την αξία του. Εχοντας χτίσει από την αρχή τον εαυτό της και τη ζωή της μέσα από τη μουσική, τις επιτυχίες και τις απόψεις της, η Λίντια ζει μια οχυρωμένη ζωή με τη σύντροφό της και τη μικρή τους κόρη στο επικά μινιμαλιστικό διαμέρισμά τους στο Βερολίνο και στο υπέροχο γραφείο της στη φιλαρμονική, όταν τουλάχιστον δεν ταξιδεύει ανά τον κόσμο με την αφοσιωμένη βοηθό της, που έχει κι εκείνη τις δικές της φιλοδοξίες. Ομως η ατσάλινη, γυαλιστερή εικόνα της Λίντια αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, όταν μια σειρά από φήμες για απρεπή συμπεριφορά αποκτούν πρόσφυση, την ίδια στιγμή που μια νέα τσελίστρια στη συμφωνική αρχίζει να κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον της.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι καλύτερη από ποτέ σε μια ταινία χαρακτήρων που συζητήθηκε όσο καμία φέτος, εξίσου συναρπαστική με οποιοδήποτε θεαματικό blockbuster. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου.​ Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.35 στο Nova Cinema 1

robot dreams

Ο Φίλος μου το Ρομπότ (Robot Dreams) του Πάμπλο Μπέργκερ

Ο DOG είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το ROBOT. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80. Όμως μια καλοκαιρινή νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία. Θα ξανασυναντηθούν;

Βωβό καρτούν που «ομιλεί» με θαυμαστή ευφράδεια για την αξία της φιλίας μέσα από το παλλόμενο χειροποίητο σκίτσο του. Ενα τρυφερό σινέ-δώρο, τιμημένο με τα βραβεία Καλύτερου Animation Μεγάλου Μήκους στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ανεσί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

first omen

Ο Πρώτος Οιωνός (The First Omen) της Αρκασα Στίβενσον

Βρισκόμαστε στο 1971 όταν η νεαρή Μάργκαρετ, μία Αμερικανίδα δόκιμη μοναχή, φτάνει στη Ρώμη για αφοσιωθεί στην υπηρεσία της εκκλησίας. Εκεί συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφιβάλει για την πίστη της, ενώ αποκαλύπτει μία τρομαχτική συνωμοσία που στοχεύει στη γέννηση του ενσαρκωμένου Κακού.

50 χρόνια μετά την «Προφητεία» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, το θρυλικό franchise τρόμου αποκτά ένα πρίκουελ! Χωρίς λόγο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Captain Fantastic

Captain Fantastic του Ματ Ρος

Βαθιά μέσα στο δάσος, ένας πατέρας μεγαλώνει τα 6 παιδιά του με ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, θέλοντας να τους δώσει την πιο αγνή παιδική ηλικία μακριά από την κοινωνία. Όταν αναγκαστούν να μπουν μαζί στον κόσμο, όλες του οι απόψεις για το τι πρέπει να είναι ένας γονιός θα αλλάξουν.

H δραμεντί του Ματ Ρος ποζάρει ως ένα τρυφερό ευαγγέλιο ενός νέου τρόπου ζωής, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα απόλυτα απλοϊκό, εξυπνακίστικό φιλμ που δεν μπορεί παρά να σε ενοχλήσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix