Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Αννέτα Παπαθανασίου

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Αννέτα Παπαθανασίου

Η Αννέτα Παπαθανασίου, συνήθιζε να αφηγείται ιστορίες, χρησιμοποιώντας τα λόγια άλλων, μέσα από τη δουλειά της ως ηθοποιός. Κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω: να φέρει σε επαφή πρώτα την ίδια και στη συνέχεια τους θεατές των ντοκιμαντέρ της όχι απλά με λόγια ανθρώπων που αξίζουν να ακουστούν, αλλά και με ζωές διαφορετικές που αξίζει να γνωρίσεις. Από το 2003 και το πρώτο της ντοκιμαντέρ μέχρι σήμερα η Αννέτα εξακολουθεί να μας ταξιδεύει σε άγνωστες γωνιές του κόσμου και σε ανθρώπους που ακόμη κι αν οι ζωές τους μοιάζουν αλλιώτικες και ξένες, δεν διαφέρουν και τόσο στην ουσία τους από τις δικές μας.

Η ταινία «Οι Νύμφες του Hindu Kush» είναι υποψήφια φέτος στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντερ Μεγάλου Μήκους. Η Αννέτα Παπαθανασίου μίλησε στο Flix για το πως ο παράδεισος μπορεί να κρύβεται στα πιο απρόσμενα μέρη, τον τρόπο της να βλέπει το σινεμά σαν παιχνίδι και την δύναμη που πρέπει αντλούν οι άνθρωποι του σινεμά, ο ένας από τον άλλο.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.