Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ομηρος Πουλάκης

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ομηρος Πουλάκης

Ο Ομηρος Πουλάκης έχει ακολουθήσει μια πορεία – υπόδειγμα ως νεαρός ηθοποιός στον κινηματογράφο της χώρας, ξεκινώντας θεαματικά με το «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη και συνεχίζοντας με τις «Ωρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου, το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου και φυσικά το «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, όπου υποδύεται τον «καλό αδελφό», τον Αντώνη που επωμίζεται ευθύνες κι αναζητά λύσεις. Ο Πουλάκης μίλησε στο Flix για το τι σημαίνει ταυτότητα, για τη συλλογικότητα της δουλειάς του και… για το τι συμβαίνει όταν πίνει!

Η ταινία «Το Γάλα» είναι υποψήφια σε 11 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από τον Ομηρο Πουλάκη που είναι Υποψήφιος για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο, η ταινία διαγωνίζεται στις κατηγορίες Μακιγιάζ (για την Κατερίνα Βαρθαλίτου), Ηχου (για τον Μαρίνο Αθανασόπουλο), Σκηνογραφίας (για την Εύα Νάθενα), Μοντάζ (για τον Γιάννη Τσιτσόπουλο), Φωτογραφίας (για τον Γιάννη Δρακουλαράκο), Β’ Γυναικείου Ρόλου (για την Ηρώ Μπέζου), Α’ Γυναικείου Ρόλου (για την Ιωάννα Τσιριγκούλη), Α’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο), Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (για τον Γιώργο Σιούγα) και Καλύτερης Ταινίας (με παραγωγούς τους Κώστα Λαμπρόπουλο, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, Μάνο Κρεζία, Διονύση Σαμιώτη).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.