Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιάννης Στάνκογλου

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιάννης Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ο ηθοποιός που αποδίδει με την ίδια δύναμη, τόλμη, σκληράδα και ερωτισμό, όλους τους ρόλους των… διαφορετικών ζεν πρεμιέ που αντιμετωπίζει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ο δικός του Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης, ο αδιέξοδα ερωτευμένος ήρωας του μυθιστορήματος του Γιάννη Ξανθούλη και της ταινίας του Νίκου Κουτελιδάκη είναι τραχύς κι ευαίσθητος με τον τρόπο που τόσο καλά ο Στάνκογλου ξέρει να υποδύεται.

Στη κουβέντα του με το Flix μοιράστηκε την ανάμνησή του από την ταινία («υγρασία, ψύχρα και μοναξιά…») και μας μίλησε για το πώς έμαθε να χορεύει τανγκό στην Ουρουγουάη και για τη δουλειά του ηθοποιού, που είναι ένα παιχνίδι, για μεγάλους και για παιδιά, με όρους και εσωτερική εξέλιξη!

Το «Τανγκό των Χριστουγέννων» είναι υποψήφιο σε 5 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από τον Γιάννη Στάνκογλου που διεκδικεί το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, η ταινία διαγωνίζεται για τα Βραβεία Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας (και τα δύο για τον Γιώργο Γεωργίου), Πρωτότυπης Μουσικής (για τον Γιάννο Αιόλου) και Φωτογραφίας (για τον Γιάννη Δρακουλαράκο).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: