Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ιερώνυμος Καλετσάνος

στα 10

Από σήμερα και μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ιερώνυμος Καλετσάνος

Ο Ιερώνυμος Καλετσάνος είναι κάτι περισσότερο από συμπρωταγωνιστής στο «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Είναι το αντίπαλο δέος στη σαρωτική εμφάνιση του νεαρού πρωταγωνιστή της ταινίας, Xάρη Μάρκου. Είναι ο μυστηριώδης άντρας της διπλανής πόρτας που θα ορίσει το τραγικό τέλος της ιστορίας. Είναι ο ήρωας που πάνω στο πρόσωπο του, στις αργές μηχανικές κινήσεις του, στο άλλοτε άδειο και άλλοτε φορτωμένο βλέμμα του κουβαλάει τις ενοχές μιας ολόκληρης χώρας σε αποσύνθεση. Είναι αυτός ο σπουδαίος ηθοποιός που με τις ελάχιστες εμφανίσεις του στο σινεμά (θυμηθείτε τον όταν δείτε το «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη) φέρνει κάτι από τη «μέθοδο» του αμερικάνικου σινεμά και μαζί την ερμηνευτική βαρύτητα της απλότητας.

Στο Flix μας μιλάει για το σκοτάδι το οποίο προσπαθεί να ξορκίσει ως στάση του απέναντι στην Τέχνη, για το ελληνικό σινεμά που το 2012 μοιάζει με «σφουγγαρά» και για το αν είμαστε μια «wasted youth».

Το «Wasted Youth» είναι υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο Ιερώνυμος Καλετσάνος είναι υποψήφιος για το βραβείο β' ανδρικού ρόλου.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: