Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Γιώργος Φουρτούνης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 01 MAY 2012  /  Flix Team

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Πρωτογνωρίσαμε τον Γιώργο Φουρτούνη το περασμένο καλοκαίρι, όταν επρόκειτο να συμμετάσχει με το «Πίστομα» στο Φεστιβάλ Δράμας. Τότε μας είχε πει, «δεν ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η Δράμα, μιας και πολλές φορές είναι το πρώτο και το τελευταίο βήμα ενός κινηματογραφιστή». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, το «Πίστομα» πήρε πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στη Δράμα και η ταινία και ο σκηνοθέτης της συνέχισαν το δημιουργικό κι επιτυχημένο ταξίδι τους.

Το «Πίστομα» είναι φέτος υποψήφιο στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Ο Γιώργος Φουρτούνης μίλησε στο Flix για… το τι σημαίνει «πίστομα» κυριολεκτικά, γιατί το ρήμα «γιορτάζω» τον παραπέμπει σε εμποροπανήγυρη και γιατί το «No Budget Story» θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.