Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Σοφία Σεϊρλή

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Σοφία Σεϊρλή

Η Σοφία Σεϊρλή, η θαυμάσια θεατρική ηθοποιός με τη γλυκειά παρουσία και την τολμηρά ευρεία γκάμα, έχει ξανασυνεργαστεί με τον Φίλιππο Τσίτο, μια και ήταν η πρωταγωνίστριά του, σύζυγος του Αστυνόμου Χαρίτου, στην τηλεοπτική σειρά «Αμυνα Ζώνης» το 2007. Οι κινηματογραφικές της εμφανίσεις είναι πάντα επιλεγμένες, ξεκινούν με το «Κελί Μηδέν» του Γιάννη Σμαραγδή και τους «Κυνηγούς» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και φτάνουν μέχρι… τη φετινή επιτυχία του «Αδικου Κόσμου»! Η Σεϊρλή μίλησε στο Flix για το πείσμα και την τρέλα των Ελλήνων καλλιτεχνών, για την αγάπη και τον θαυμασμό της για τον… Φίλιππα και για τους λόγους που την κάνουν να ζηλεύει τη Μέριλ Στριπ!

Η ταινία «Αδικος Κόσμος» είναι υποψήφια για 11 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Εκτός από τη Σοφία Σεϊρλή στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου, διαγωνίζεται επίσης στις κατηγορίες Ηχου (για τους Βαγγέλη Ζέλκα, Αρη Λουζιώτη, Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο, Κώστα Bαρυμποπιώτη), Ενδυματολογίας (για τη Χριστίνα Χαντζαρίδου), Σκηνογραφίας (για τον Σπύρο Λάσκαρη), Πρωτότυπης Μουσικής (Γιοζέφα βαν ντερ Σκουτ), Β’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Χρήστο Στέργιογλου), Α’ Γυναικείου Ρόλου (για τη Θεοδώρα Τζίμου), Α’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Αντώνη Καφετζόπουλο), Σεναρίου (για τον Φίλιππο Τσίτο και τη Δώρα Μασκλαβάνου), Σκηνοθεσία (για τον Φίλιππο Τσίτο) και Καλύτερη Ταινίας (για την Αλεξάνδρα Μπουσίου και τον Φίλιππο Τσίτο).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.