Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Χρήστος Στέργιογλου

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Χρήστος Στέργιογλου

Ο Χρήστος Στέργιογλου είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, τολμηρός, πολυβραβευμένος και πολυσχιδής. Εχοντας χρωματίσει με το ταλέντο του μια σειρά ταινιών, από το «Εργοστάσιο» του Τάσου Ψαρρά μέχρι τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι φέτος υποψήφιος για το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον «Αδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου. Ο Στέργιογλου μίλησε στο Flix για το αν ο κόσμος είναι άδικος και για τον «Αδικο Κόσμο» που είναι μια «ωραία, τίμια ταινία»!

Η ταινία «Αδικος Κόσμος» είναι υποψήφια σε 11 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από τον Χρήστο Στέργιογλου που είναι Υποψήφιος για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο, η ταινία διαγωνίζεται στις κατηγορίες Ηχου (για τους Βαγγέλη Ζέλκα, Αρη Λουζιώτη, Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο, Κώστα Bαρυμποπιώτη), Ενδυματολογίας (για τη Χριστίνα Χαντζαρίδου), Σκηνογραφίας (για τον Σπύρο Λάσκαρη), Πρωτότυπης Μουσικής (Γιοζέφα βαν ντερ Σκουτ), Β’ Γυναικείου Ρόλου (για τη Σοφία Σεϊρλή), Α’ Γυναικείου Ρόλου (για τη Θεοδώρα Τζίμου), Α’ Ανδρικού Ρόλου (για τον Αντώνη Καφετζόπουλο), Σεναρίου (για τον Φίλιππο Τσίτο και τη Δώρα Μασκλαβάνου), Σκηνοθεσία (για τον Φίλιππο Τσίτο) και Καλύτερη Ταινίας (για την Αλεξάνδρα Μπουσίου και τον Φίλιππο Τσίτο).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.