Συνέντευξη

Bραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Μαρίνα Δανέζη

στα 10

Από σήμερα και μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Bραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Μαρίνα Δανέζη

Η ηθοποιός και ντοκιμαντερίστρια Μαρίνα Δανέζη είχε πάντοτε μια έμφυτη τάση για την αναζήτηση του αφανούς. Μιας απτής καθημερινότητας που δεν θα έστρεφε κανείς εύκολα όχι μόνο το βλέμμα του αλλά και την κινηματογραφική του κάμερα. Ισως γι' αυτό και το έργο της, από την πρώτη της ταινίας μικρού μήκους, τον «Χρονοπειρατή» μέχρι την πολυταξιδεμένη «Φάκα», το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε το 2009 και το πρώτο της μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, το «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών», αναπνέει περισσότερο από τον αέρα της τεκμηρίωσης, τον άνεμο ενός βαθύ ανθρωπισμού και μιας αίσθησης του χιούμορ που δεν μπορεί παρά να σε γοητεύσει.

Στο Flix μιλάει για τους ανθρώπους που γνώρισε στη διάρκεια της ολοκλήρωσης του «Σωματείου Ρακοσυλλεκτών», για τις παράλληλες ζωές που ζει μέσα από τη σκηνοθεσία και προτρέπει όλους να πάρουν μια κάμερα στο χέρι και να γυρίσουν μια ταινία τριών λεπτών!

Το «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» είναι υποψήφιο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: