Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Δημήτρης Αθανίτης

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Δημήτρης Αθανίτης

Ο Δημήτρης Αθανίτης χαράζει το δικό του δρόμο στα ελληνικά κινηματογραφικά πράγματα, που ξεκίνησε στα ‘90s με το «Αντίο Βερολίνο» και συνεχίζει σήμερα με την ταινία «Τρεις Μέρες Ευτυχίας», με την ίδια αφοσίωση στην πρακτική της οικονομικής ανεξαρτησίας και στην καταγραφή της σύγχρονης Αθήνας στην εξέλιξή της. Ο Αθανίτης μίλησε στο Flix για τη σημασία των βραβείων, για το πώς η σκηνοθεσία είναι το σύμπαν ολόκληρο και το πώς το σινεμά πρέπει να γίνει περισσότερο μαγεία. Και μας έκανε κι έναν Ταραντίνο!

Η ταινία «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» είναι υποψήφια σε 4 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από τον Δημήτρη Αθανίτη που είναι υποψήφιος για τα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, διαγωνίζεται επίσης για τα Βραβεία Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας (για τους Μάνο Χαμηλάκη και Νίκο Μούτσελο της 2/35) και Πρωτότυπης Μουσικής (για τους DNA, Αλέξανδρο Χρηστάρα και Γιώργο Ραμαντάνη).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.