Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, μαζί με τον συν-σκηνοθέτη του Γιαν Φόγκελ, έκαναν το «Wasted Youth» σε μια έκρηξη δημιουργικότητας, πολιτικής σκέψης, νεανικής παρόρμησης και… ταχύτητας! Η ταινία γυρίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ κι από τότε συνέχισε την πορεία της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ίδια δύναμη μιας επιθετικής σφραγίδας σ’ έναν ξεφτισμένο αστικό τοίχο. Οσο προετοιμάζει την επόμενη ταινία του, το «Πεινασμένο Στόμα», ο Παπαδημητρόπουλος μίλησε στο Flix για το «Wasted Youth» και για το πώς είναι να είσαι νέος στην Αθήνα του σήμερα.

Η ταινία «Wasted Youth» είναι υποψήφια για 3 Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης είναι υποψήφιος για το Μοντάζ, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος για το Β’ Ανδρικό Ρόλο και ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, μαζί με τον Γιαν Φόγκελ, για το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.