Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ρηνιώ Δραγασάκη

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Ρηνιώ Δραγασάκη

Από το φεστιβάλ της Δράμας, σε αυτό του Μονπελιέ και του Κλερμόν Φεράν, η ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη «Ο Μπαμπάς μου ο Λένιν κι ο Φρέντι», είχε μια τουλάχιστον εξαιρετική χρονιά. Η υποψηφιότητά της στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα μπορούσε να είναι κάτι σαν ένα ιδανικό φινάλε αν η πορεία της ταινίας της στο εξωτερικό δεν συνεχιζόταν με μεγάλη επιτυχία. Η Ρηνιώ Δραγασάκη έχει γεννηθεί στην Αθήνα κι έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στην Αθήνα και τη Βαρκελώνη. Εχει δουλέψει σαν βοηθός σκηνοθέτη και μοντέζ στο σινεμά και την τηλεόραση. Αυτή είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία της.

Η ταινία «Ο Μπαμπάς μου ο Λένιν κι ο Φρέντι» είναι υποψήφια φέτος στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Η Ρηνιώ Δραγασάκη μίλησε στο Flix για το πως χρειάζεσαι γνώσεις... οικονομικών για να κάνεις σινεμά, πως ο κινηματογράφος θα γινόταν καλύτερος αν ένιωθε λίγη περισσότερη ελευθερία και για το που τελικά βρίσκεται το κοινό σημείο του μπαμπά της, του Λένιν και του Φρέντι Κρούγκερ.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.