TV & STREAMING

Δείτε δυο... αγωνιστικά ντοκιμαντέρ για ανθρώπους που προσπάθησαν ν' αλλάξουν τον κόσμο

στα 10

Τι κοινό μπορεί να έχουν μια πρωταθλήτρια αγώνων ταχύτητας και ο Πάπας Φραγκίσκος;

Δείτε δυο... αγωνιστικά ντοκιμαντέρ για ανθρώπους που προσπάθησαν ν' αλλάξουν τον κόσμο

Μια νεαρή γυναίκα από την Αμερική, ένας ώριμος άντρας από την Αργεντινή, δυο άνθρωποι ταγμένοι σ' αυτό που πιστεύουν και με τη δύναμη ν' αλλάξουν τον κόσμο, ή τουλάχιστον τα δεδομένα και τις προκαταλήψεις του. Στο Vodafone TV, δυο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ μάς τους συστήνουν, καταφέρνοντας, για δυο ώρες ή και για πάντα, ν' αλλάξουν και το δικό μας κόσμο.

the fastest woman on earth

The Fastest Woman on Earth

Αυτή ήταν η Τζέσι Κομπς. Γεννημένη το 1980 στη Νότια Ντακότα, μοιάζει να είχε την ταχύτητα στο DNA της: η προγιαγιά της, εκτός από τζαζ πιανίστρια, συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας των πρώτων αυτοκινήτων, στις αρχές του 1900! Η Τζέσικα, πάντα τολμηρή, πάντα ριψοκίνδυνη αλλά και με μια προσωπικότητα φωτεινή και δραστήρια, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων σε αγώνες ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα ακολούθησε καριέρα και ως μεταλλουργός, αλλά και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια με δική της εκπομπή.

Η Τζέσι Κομπς έφυγε από τη ζωή το 2019, όμως όχι χωρίς να κατορθώσει να μπει στο Βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας οδηγού στον κόσμο. Οχι αυτονόητα. Για να το καταφέρει αυτό, η Τζέσι χρειάστηκε σε όλη της τη ζωή να προσπαθήσει περισσότερο, να δουλέψει σκληρότερα, να οραματιστεί εντονότερα. Για να κερδίσει όχι μόνο τους συναγωνιστές της σ' ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αλλά και το αξίωμα, για όλες τις γυναίκες, ότι όλα είναι δυνατά εάν τα θέλεις και τα κυνηγήσεις.

Το ντοκιμαντέρ «The Fastest Woman on Earth», που γυρίστηκε μέσα σε πάνω από οκτώ χρόνια, μια βουτιά στην προσωπικότητα, τα όνειρα, τα επιτεύγματα και τη ζωή τής Τζέσι Κομπς, προβάλλεται από την HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV.


Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

francis pope responds

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο» απαντά και στις δικές σας, στις δικές μας ερωτήσεις, στο Disney+, μέσω του Vodafone TV.


Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους - μικρούς και μεγάλους. Περισσότερες από 10.000 ώρες on demand περιεχομένου, πάνω από 45 δημοφιλή διεθνή κανάλια με ιστορικά λατρεμένες και νέες εκπομπές, μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, τον καλύτερο κατάλογο παιδικών προγραμμάτων, αλλά και πρόσβαση σε όλο το πλούσιο περιεχόμενο του Disney+, της ΗΒΟ και στις μεγάλες πρεμιέρες της Warner Bros. Τα βρίσκεις όλα σε ένα μέρος μαζί, μόνο στο  Vodafone TV.