TV & STREAMING

10 ελληνικές σφαίρες στην τηλεοπτική αγορά των Καννών

στα 10

Η ελληνική σειρά «10 Σφαίρες» επιλέχθηκε από τη διεθνή τηλεοπτική αγορά των Καννών MIPTV - Canneseries για να παρουσιαστεί, ως ένα από τα καλύτερα 12 διεθνή σχέδια υπό ανάπτυξη, σε διεθνείς αγοραστές, συμπαραγωγούς, τηλεοπτικά δίκτυα και πλατφόρμες.

Flix Team
10 ελληνικές σφαίρες στην τηλεοπτική αγορά των Καννών

Οι «10 Σφαίρες» (διεθνής τίτλος «10 Bullets») είναι μια τηλεοπτική σειρά crime drama 8 ωριαίων επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνη και σενάριο Κώστα Γεραμπίνη και Παύλου Μεθενίτη. Η σειρά διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα με φόντο την ελληνική κοινωνία μετά την κρίση.

Είναι η ιστορία δύο άστεγων οι οποίοι βρίσκουν ένα όπλο με 10 σφαίρες και αποφασίζουν να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

10 Bullets O Βασίλης Χρυσανθόπουλος (αριστερά) και ο Κώστας Γεραμπίνης (στο κέντρο) στην παρουσίαση του «10 Bullets» στην αγορά των Καννών MIPTV - Canneseries. (φωτό © S. D'HALLOY - Image & Co)

To project είναι μια διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (PLAYS2PLACE) και Σερβίας (Baboon Production) με παραγωγούς τον Βασίλη Χρυσανθόπουλο και τον Mirko Bojovic. Η σειρά αναπτύχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Midpoint TV Launch 2017, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο C21 Media Award και υποστηρίζεται για την ανάπτυξή της από το πρόγραμμα Creative Europe Media της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

O Κώστας Γεραμπίνης και ο συγγραφέας Παύλος Μεθενίτης έχουν συνεργαστεί ξανά στην ταινία μικρού μήκους του πρώτου, «Παγόβουνο» του 2012.