Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια» του Γιώργου Ευθυμίου στο Ομπερχάουζεν

στα 10

Η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ευθυμίου διαγωνίζεται στο εκλεκτικό Φεστιβάλ του Ομπερχάζουεν.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια» του Γιώργου Ευθυμίου στο Ομπερχάουζεν

Συνεχίζοντας με αφοσίωση την τελείως ανεξάρτητη, ιδιοσυγκρασιακή του διαδρομή στον κόσμο του σινεμά, ο Γιώργος Ευθυμίου (υπεύθυνος και για το Pugnant Film Series) φτάνει στο Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν, την κύρια και σημαντικότερη πλατφόρμα για τις ανεξάρτητες, πειραματικές φωνές στη μικρού μήκους παγκοσμίως, με τη νέα του μικρού μήκους ταινία «Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που Δεν Υπάρχουν Πια», που όπως υποστήρίζει ο ίδιος έγινε «κατά λάθος».

Το «Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που Δεν Υπάρχουν Πια» συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ του Ομπερχάουζεν που φέτος διεξάγεται από την 1η μέχρι και τις 7 Μαΐου 2024.

Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια

Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια

Το «Ονειρευτήκαμε σε μέρη που Δεν Υπάρχουν Πια», είναι μια ταινία που έγινε χωρίς πρόθεση, κατά λάθος δηλαδή. Μια μέρα χάζευα στον δίσκο μου διάφορα υλικά, και έπεσα σε ένα υλικό από μια βραδιά του Punk Cinema Festival σ' ένα αγαπημένο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον Ελαιώνα. Αγαπημένο, αφού είχε υπάρξει τόπος πολλών επισκέψεων και μέρος γυρισμάτων για μια άλλη μου ταινία, το «Είσαι Φωτιά».

Αυτό το εργοστάσιο σήμερα δεν υπάρχει. Και κοιτώντας το υλικό ένιωσα την ανάγκη να κάνω ένα ταινιάκι σαν φόρο τιμής για έναν ολόκληρο κόσμο που δεν υπάρχει πια, που λίγο λίγο εκλείπει από τον κόσμο μας. Εναν κόσμο που ο «νέος κόσμος» μας επιδίδεται στο να τον εξαφανίζει. Δηλαδή έναν κόσμο με εγκαταλελειμμένα κτίρια χωρίς ιδιοκτήτη, ή με λευκή ιδιοκτησία, έναν κόσμο με ταινίες που γίνονται χωρίς πρόθεση και χωρίς την βοήθεια κάποιων θεσμικών χεριών, έναν κόσμο που δε χρειάζεται να δηλώνεις ιδιότητα για να είσαι μέρος αυτού. Εναν κόσμο που δεν ασφυκτιά από την τόση επιτήρηση.

Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια

Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που Δεν Υπάρχουν Πια
Διάρκεια: 6', 2024
Σκηνοθεσία, Μοντάζ, Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Ευθυμίου
Κείμενα: Γιώργος Ευθυμίου, Δήμητρα Αγγέλου, Φερνάντο Πεσόα
Κινηματογράφηση: Γιώργος Ευθυμίου, Ειρήνη Ταμπασούλη, Rosa Rensink
Με τους: Eleftheria Kaxanax, David Gębski, Rosa Rensink και το Punk Cinema Festival
Μουσική: λυρικό φώσφορο (Ιβάν Λάμδα)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Γιώργου Ευθυμίου στο επίσημο blog του στο επίσημο κανάλι του στο Vimeo και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Αφίσα Ονειρευτήκαμε σε Μέρη που δεν Υπάρχουν Πια