Φεστιβάλ / Βραβεία

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Underground» του Γιάννη Χριστοφόρου στο Φεστιβάλ του Ανσί

στα 10

Η μικρού μήκους ταινία animation «Underground» του Γιάννη Χριστοφόρου επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Annecy.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Underground» του Γιάννη Χριστοφόρου στο Φεστιβάλ του Ανσί

«Μια ταινία stop-motion animation που μοιάζει να μιλάει για το θάνατο, αλλά στην πραγματικότητα μιλάει για τη ζωή.»

Αυτό είναι το μικρού μήκους animation «Underground» του Γιάννη Χριστοφόρου που επιλέχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ανσί που διεξάγεται φέτος από τις 9 μέχρι και τις 15 Ιουνίου. H ταινία θα διεκδικήσει βραβείο στη θεματική διαγωνιστική κατηγορία Perspectives του Φεστιβάλ.

underground

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δυο διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο βρίσκεται πάνω από τη γη, σε ένα οικείο και ευχάριστο αγροτικό περιβάλλον, ενώ το δεύτερο, η σκοτεινή πλευρά της ζωής, ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας, εκτυλίσσεται σε έναν σκοτεινό και άχρωμο περιβάλλον. Η ταινία είναι βασισμένη στο διήγημα «Underground» της Νάγιας Κουτρουμάνη, από τη συλλογή «Τριαντάφυλλα με Μπακαλιάρο», Εκδόσεις Ιωλκός.

Πρόκειται για συμπαραγωγή της Decoy Images και του Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre (ΕΚΚ).

Για τη δημιουργία της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν μικτές τεχνικές, όπως hand-drawn animation, puppet animation και οπτικών εφέ.

Underground | Φωνές: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Ελλη Χριστοφόρου, Μαρία Καρέτσου. Σενάριο: Ιζαμπέλλα Κωνσταντινίδου, Animation: Roos Mattaar, Χρήστος Παπανδρεόπουλος, Φωτογραφία: Γιώργος Κόκκαλης, Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου, Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης, Vfx: Jorgo Gjikopulli. Συμπαραγωγοί: Zedem Media, Musou music group, Mellow studio, Bezier animation

underground