Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Athens Open Air Film Festιval επιστρέφει...

στα 10

Για δεύτερη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζουν το Athens Open Air Film Festival, μια σειρά από υπαίθριες προβολές και μουσικών happenings που φιλοδοξούν να κάνουν το πιο καυτό καλοκαίρι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης λίγο πιο δροσερό!

Το Athens Open Air Film Festιval επιστρέφει...

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση πέρσι το καλοκαίρι, το Athens Open Air Film Festival, επιστρέφει στο καυτό φέτος (από κάθε πιθανή άποψη) καλοκαίρι της Αθήνας για να συνεχίσει τις αναπάντεχες διαδρομές του μέσα στην πόλη.

Με υπαίθριες προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masterclasses και προτάσεις «μεικτών μέσων», το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας θα διεξαχθεί από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη, εντάσσοντας στις δραστηριότητες του μέχρι και την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους (που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μετά από κοινή αίτηση που υπέβαλλαν το Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) πάντοτε με επίκεντρο την ανάδειξη της Αθήνας μέσα από τον κινηματογράφο και την τέχνη.

Οι φετινές δράσεις του 2ου Athens Open Air Film Festival περιλαμβάνουν:

  • Καλοκαίρι στην Αττική / Αφιέρωμα σε ελληνικές ταινίες γνωστών δημιουργών, στις οποίες πρωταγωνιστεί η πόλη. Ανάμεσα τους βρίσκουμε τους «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, το «Από την Ακρη της Πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, τη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, την «Κινέττα» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Τσίου» Μάκη Παπαδημητράτου και τις «Ωρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

  • Η Αθήνα με τη ματιά των «μικρών» / Εξι Ελληνες σκηνοθέτης θα γυρίσουν έξι ταινίες μικρού μήκους με φόντο την Αθήνα, καλύπτοντας από το ιστορικό της κέντρο μέχρι τις υποβαθμισμένες συνοικίες και τις εύρωστες συνοικίες, πάντοτε με σκοπό την αποτύπωση μιας μητρόπολης που αλλάζει συνεχώς.

  • Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας / Ανάμεσα τους και το «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, το «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγαασάκη, το «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, το «If you Have no Place to Cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και το «Make Up» του Γιώργου Μασσαλά.

  • Προβολές μετά μουσικής / Αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου «ντυμένα» με μουσική ελλήνων καλλιτεχνών, συν μια προβολή έκπληξη μιας ελληνικής ταινίας.

  • Οι καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου / Μια επιλογή από κλασικές ταινίες που ταιριάζουν με τη διάθεση του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο του Αthens Open Air Film Festival θα διοργανωθούν και masterclasses αλλά και ημερίδες γύρω από τη σχέση του αστικού τοπίου με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες.

Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ολες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ολες οι προβολές του Athens Open Air Film Festival θα διαθέτουν και αγγλικούς υπότιτλους για όσους ξένους θα βρίσκονται στην Αθήνα και ενδέχεται να συναντήσουν κάπου στη βόλτα τους κάποια από τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Μάθετε περισσότερα για το 2ο Athens Open Air Film Festival στα επίσημα sites του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το site του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.