Φεστιβάλ / Βραβεία

Athens Open Air Film Festival: Η λύση για το καλοκαίρι

στα 10

Στην Αθήνα που βράζει από ζέστη και από διάθεση, οι Νύχτες Πρεμιέρας προσφέρουν μια δροσερή εναλλακτική για καλοκαιρινά βράδια.

Athens Open Air Film Festival: Η λύση για το καλοκαίρι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, γεμίζει την πόλη με την… καλοκαιρινή του εκδοχή. Το «Athens Open Air Film Festival» έκανε την πρεμιέρα του (με μεγάλη προσέλευση) την περασμένη Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στον κινηματογράφο Λαΐς, με την προβολή της ταινίας «Go West» του Μπάστερ Κίτον και, ταυτόχρονα, ζωντανή παρουσίαση των νέων κομματιών του Κωνσταντίνου Βήτα.

Το πρόγραμμά του, όμως, συνεχίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, μέχρι το τέλος Ιουλίου:

Τετάρτη, 20 Ιουλίου / Πλατεία Αγίας Ειρήνης: «A Space Story». Από τον Μελιές ως τον Μαν Ρέι, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Αγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ηχων».

Πέμπτη, 21 Ιουλίου / Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: Προβολή της ταινίας «Νινότσκα» του Ερνστ Λιούμπιτς. Η πρώτη και μοναδική κωμωδία της Γκρέτα Γκάρμπο σε μια αποκλειστική προβολή, κάτω απ’ τ’ αστέρια του αττικού ουρανού.

Τρίτη, 26 Ιουλίου / Οδός Αρεοπαγίτου (μετά το Μουσείου Ακρόπολης): Προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος - «Τι έκαναν πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ»;

Τετάρτη, 27 Ιουλίου / Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο: Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους απόπειρες των σημαντικότερων δημιουργών του παγκόσμιου σινεμά. Γουονγκ Καρ Γουάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον σε κινηματογραφικές απόπειρες άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου / Πεζόδρομος Ερμού, κοντά στο αμαξοστάσιο ΗΛΠΑΠ: Προβολή ταινίας έκπληξης με συνοδεία ζωντανής μουσικής, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week, διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες στο aiff.gr .