Φεστιβάλ / Βραβεία

Η ελληνική συμπαραγωγή «The Last Image of the Father» στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σαράγεβο

στα 10

Το μικρού μήκους φιλμ του Στέφαν Ντζόρντζεβιτς «The Last Image of Father», με συμπαραγωγό από την πλευρά της Ελλάδας τον Μίνω Νικολακάκη είναι έτοιμο για τις πρεμιέρες του στα διαγωνιστικά τμήματα των Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σαράγεβο.

Η ελληνική συμπαραγωγή «The Last Image of the Father» στα Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σαράγεβο

Ο Ντούσαν και ο Λάζα ταξιδεύουν μέσω της Ανατολικής Σερβίας για να φτάσουν στο Βελιγράδι. Περιμένοντας το θάνατό του από μια ανίατη αρρώστια, ο Ντούσαν πρέπει να βρει ένα νέο σπίτι για τον γιο του Λάζα. Αναστατωμένος και χαμένος, προσπαθεί να βρει την αδερφή του την οποία δεν έχει δει εδώ και χρόνια.

Αυτή είναι η υποθεση του «The Last Image of Father», της μικρού μήκους ταινίας του Στέφαν Ντζόρντζεβιτς, μια συμπαραγωγή Σερβίας, Ελλάδας, Κροατίας και Σλοβενίας η οποία θα κάνει πρεμιέρα στα Διαγωνιστικά Τμήματα των Ταινιών Μικρού Μήκους των Φεστιβάλ του Σαράγεβο και του Λοκάρνο.

The Last Image of Father

Ο Μίνως Νικολακάκης είναι ο παραγωγός της ταινίας από την πλευρά της Ελλάδας. Οπως ανέφερε στο Flix: «Συμμετείχα ενεργά στο development της ταινίας και γνωρίστηκα με την παραγωγό Αντριτζάνα Στότζκοβιτς στο Balkan Film Connections 2015 (νυν First Films First). Είχαμε καταθέσει και εγκριθεί από το seecinema network πριν δύο χρόνια. Επίσης συμμετείχα σε κομμάτια παραγωγής κατα το γύρισμα και τώρα σε επαφή με τους sales agents».

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Last Image of Father»:

Το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο διεξάγεται φέτος από τις 7 μέχρι και τις 17 Αυγούστου και τo 25o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

The Last Image of Father