Buzz

Το «The Sky Will Migrate With This Cup of Water» του Νεριτάν Ζιντζιρία δεν είναι μόνο μια ταινία για την καραντίνα

στα 10

Φτιαγμένη σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης, η νέα μικρού μήκους ταινία του συμμετέχει πρώτο Online Πανδημικό Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Corona Short Film Festival με 36 συμμετοχές απ' όλον τον κόσμο.

Το «The Sky Will Migrate With This Cup of Water» του Νεριτάν Ζιντζιρία δεν είναι μόνο μια ταινία για την καραντίνα

Το σήμα δεν είναι καλό όμως ο Αμπάς και η Φαρούχ, μόνο αυτό έχουν.

H νέα μικρού μήκους ταινία του Νεριτάν Ζιντζιρία «The Sky Will Migrate With This Cup of Water» φτιάχτηκε μέσα στην καραντίνα, τις μέρες της εξάπλωσης της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να συστήσει την κινηματογραφική εταιρία Reconstructing Memories «στην οποία ντοκουμέντα και αληθινοίπρωταγωνιστές καλούνται να επανασυνθέσουν προσωπικές ιστορίες μέσω φιλμ».

cup

Ο ίδιος ο Νεριτάν Ζιντζιρία αφηγείται την «προσωπική ιστορία» πίσω από το φιλμ:

Η μητέρα μου λόγω χαρτιών δεν έκλαψε τον πατέρα της όταν πέθανε παράμόνο τρία χρόνια αργότερα. Τότε την άφησαν να ταξιδέψει και να επισκεφτείτον τάφο του αλλά και να επιστρέψει ασφαλής πίσω σε εμάς.Τα συστατικά του εκδιωγμένου και ηττημένου είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μουκαι την περίοδο της απομόνωσης, της ψηφιακής επικοινωνίας και του κακούσήματος, οι σκέψεις μου οργανικά πήγαν σε εκείνους που ζούσαν μεβραχυκυκλωμένη επικοινωνία και πολύ πριν την έλευση του ιού.Από τη ξέφρενη ταχύτητα της κρίσης του Εβρου μέχρι το ακίνητο τίποτα τηςπανδημίας, γνωρίζοντας την πολιτική πολυπλοκότητα της κατάστασης,εύχομαι πάντα η πλάστιγγα να γέρνει προς την αγάπη. Εξού και αυτές οιψηφιακές -χειρόγραφες- καρτ ποστάλ για τον έρωτα, σε όσους έχουν ανάγκηνα κοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν: σε όσους έχουν ανάγκη ναυπερπηδήσουν προσωπικά και μη σύνορα.

Δείτε εδώ το «The Sky Will Migrate With This Cup of Water»:

The Sky Will Migrate With This Cup of Water | Ετος: 2020 | Διάρκεια: 5’ | Γλώσσα: Φαρσί| Σενάριο, σκηνοθεσία & μοντάζ: Νεριτάν Ζιντζιρία | Με τους Μασούντ Αμντολαχί, ΝένταΦαρζάμ | Σχεδιασμός ήχου/χρωματική επιδιόρθωση: Χρήστος Γιαννακόπουλος | Χειρόγραφοιτίτλοι: Νεριτάν Ζιντζιρία

Το πρώτο Online Πανδημικό Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους - Corona Short Film Festival αποτελεί μιαφρέσκια πρωτοβουλία κινηματογραφιστών, ως απάντηση στις περίεργες μέρεςτου COVID19. Το δημιουργικό κάλεσμα ήταν για ταινίες που θα μπορούσαννα γίνουν από απόσταση, μεσούσης της κοινωνικής απομόνωσης. Από 1262συμμετοχές, μόνο 36 επελέγησαν - ανάμεσα τους και η ταινία του ΝεριτάνΖιντζιρία. Με την υποστήριξη του ΔιεθνούςΦεστιβάλ Μικρού Μήκους Interfilm Berlin και της Fritz-Kola, οι δύοκαλύτερες μικρού μήκους ταινίες θα διανεμηθούν στις αίθουσες από τουπεύθυνο τμήμα του Interfilm Berlin.

cup

Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του Νεριτάν Ζιντζιρία «A Country of Two»,έπειτα από φεστιβαλικές συμμετοχές, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ΜουσείοΜπενάκη από το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το New Museum. Ο σκηνοθέτης βρίσκεταιστο στάδιο προπαραγωγής της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας «ΤοΕυαγγέλιο του Κίμωνα» (διαβάστε περισσότερα εδώ), βραβευμένη με το βραβείο CNC στο τμήμα Crossroadsτου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ένα από τα 8 project μεγάλου μήκους πουανακοινώθηκαν για το φετινό Cinelink Co-Production Market.

Δείτε όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται στο Corona Short Film Festival και ψηφίστε την ταινία του Νεριτάν Ζιντζιρία στο επίσημο site του Φεστιβάλ.