Buzz

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει έτοιμο το σενάριο του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες 2»

στα 10

Κάποιοι οργάνωσαν τις ντουλάπες τους. Αλλοι έβαλαν τα βιβλία τους αλφαβητικά στις βιβλιοθήκες τους. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στην καραντίνα του έγραψε το sequel του «Sex, Lies and Videotape».

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ έχει έτοιμο το σενάριο του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες 2»

Ηταν η ταινία που ξεκίνησε την πολύκροτη καριέρα του. Η ταινία που είναι ταυτόσημη με τη γέννηση του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, διανύοντας μία πορεία από το Sundance στις Κάννες και τέλος στα Οσκαρ της επόμενης χρονιάς.

Σήμερα, 31 χρόνια μετά, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ μάς πληροφορεί ότι θέλει να γυρίσει το σίκουελ του «Sex, Lies and Videotape» («Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες») - κάτι που δεν το αφήνει να κρέμεται ως αδιευκρίνηστη επιθυμία: στην καραντίνα του ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το σενάριο!

Διαβάστε κι αυτό: To «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ ξανά στο τοπ 10 του iTunes λόγω κοροναϊού

Sex Lies and Videotapes 607 1

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Σόντερμπεργκ είπε:

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, γράφω τόσο συστηματικά, όσο δεν το είχα καταφέρει από το καλοκαίρι του 1985. Και πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου σεναριογράφο. Εγραφα σενάρια γιατί ήταν ένας τρόπος να τα καταφέρω στην βιομηχανία - κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κάτσεις και να γράψεις. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Λουιζιάνα, ο μόνος τρόπος να βρεθώ στο Χόλιγουντ ήταν να γράψω κάτι που μπορεί να ενδιέφερε κάποιο παραγωγό και να ήθελε να το γυρίσει. Με την ίδια πειθαρχία, όταν ξεκίνησε η καραντίνα εδώ στη Νέα Υόρκη, για να μη χάσω εντελώς το μυαλό μου και αποτρελαθώ, αποφάσισα να οργανωθώ και να γράψω...»

«Μέσα σε 7 εβδομάδας είχα ολοκληρώσει 3 σενάρια. Ενα από αυτά ήταν δεύτερο draft, ένα πρωτότυπο κι ένα διασκευή ενός μυθιστορήματος που πάντα ήθελα να κάνω. Το πρωτότυπο είναι το σίκουελ του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες». Η ιδέα γυρόφερνε στο μυαλό μου εδώ και καιρό, είχα βρει τον τρόπο να επανεπισκεφτώ την ιστορία, το έκανα και τώρα θέλω να γυρίσω την ταινία...»

Sex Lies and Videotapes 607 2

Ο Σόντερμπεργκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες: αν έχει επικοινωνήσει με το ορίτζιναλ καστ, αν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αν κάποιος παραγωγός είναι πίσω από το πρότζεκτ, πότε υπολογίζει να ξεκινήσει προπαραγωγή.

Αλλωστε, όλα στην Αμερική είναι ακόμα σε παράλυση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα επιστρέψουν σε παραγωγικούς ρυθμούς.

Περιμένουμε νεότερα, λοιπόν...

Διαβάστε ακόμα: