Buzz

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ παρουσιάζει τους ασπρόμαυρους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού»

στα 10

Ξέρουμε εδώ και καιρό τι κάνει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στις ελεύθερές του ώρες. Πειράζει κλασικές ταινίες αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητά τους. Τελευταίο πρότζεκτ: οι ασπρόμαυροι «Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ παρουσιάζει τους ασπρόμαυρους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού»

Σημειώνοντας εξ αρχής πως το πρότζεκτ των ασπρόμαυρων «Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού» αφορά εκπαιδευτικούς σκοπούς, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ πειράζει την αγαπημένη ταινία του συνονοματού του Σπίλμπεργκ εξηγώντας πως με αυτό τον τρόπο θέλει να αναδείξει την ιδέα του «staging» στον κινηματογράφο θεωρώντας την πρώτη περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς ένα υπόδειγμα ενορχήστρωσης όλων των υλικών μιας κινηματογραφικής ταινίας.

Ταυτόχρονα, ο Σόντερμπεργκ αφαιρεί το soundtrack του Τζον Γουίλιαμς (ιεροσυλία;) και το αντικαθιστά με ένα ηχητικό στρώμα που κατά τον ίδιο βοηθάει στο να παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά τη σύνθεση.

Το πειραμά του είναι ενδιαφέρον αν και αχρείαστο - απόδειξη ωστόσο αυτού που λέει ο Ντέιβιντ Φίντσερ και που αναφέρει ο Σόντερμπεργκ στο συνοδευτικό κείμενο: Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι να γυρίσεις μια ταινία, αλλά στο τέλος υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο και ο ένας από αυτούς είναι λάθος.

Δείτε εδώ την «πειραγμένη» synth εκδοχή των «Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: