Buzz

Ο Ελάιτζα Γουντ βάζει φωτιά σ’ ασπρόμαυρα αστέρια

στα 10

Μια βδομάδα παρέα με τον Ντίλαν Τόμας μοιάζει με κάθοδο στην κόλαση ή με σωτηρία του ανθρώπινου είδους; Οι απαντήσεις στο «Set Fire to the Stars» και το πανέμορφο τρέιλερ του.

Ο Ελάιτζα Γουντ βάζει φωτιά σ’ ασπρόμαυρα αστέρια

Ο Τζον Μάλκομ Μπρίνιν δεν είναι ευρέως γνωστός ως ποιητής. Σίγουρα όχι όσο ο Ντίλαν Τόμας. Ηταν όμως εκείνος που ανέδειξε τον Ουαλό ποιητή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και που φρόντισε να… επιβιώσει σε μια ιστορική εβδομάδα που πέρασαν μαζί τη δεκαετία του ’50. Τη συνάντηση των δυο ξεχωριστών προσωπικοτήτων παρακολουθεί η ταινία «Set Fire to the Stars», που αφηγείται, βασισμένη στο βιβλίο «Dylan Thomas in America», «πώς ένας φέρελπις ποιητής στη Νέα Υόρκη του 1950 βλέπει τον όμορφα τακτοποιημένο κόσμο του να σείεται όταν αποφασίζει να διασώσει το ίνδαλμά του που έχει πάρει αμετάκλητη κατεύθυνση για την κόλαση.»

set fire to the stars 607

Στην ταινία, ο Ελάιτζα Γουντ υποδύεται τον Τζον Μ. Μπρίνιν, ο οποίος στην πορεία της ζωής του έλαβε μεγάλη αναγνώριση κυρίως ως κριτικός λογοτεχνίας, μελετώντας συγγραφείς σαν τη Γερτρούδη Στάιν, τον Τρούμαν Καπότε, τον Τι Ες Ελιοτ και διδάσκοντας στο Χάρβαρντ. Τον Ντίλαν Τόμας υποδύεται ο Σέλιν Τζόουνς, που υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Αντι Γκόνταρντ του «Downton Abbey» που σκηνοθετεί. Η φωτογραφία που είναι ασπρόμαυρη και μοιάζει υπέροχη ακόμα και online είναι του Κρις Σίγκερ και τη μουσική έχει γράψει ο επίσης Ουαλός Γκραφ Ρις. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και αναζητήστε την ταινία σε κάποιο Φεστιβάλ, γιατί προς το παρόν δεν έχει διανομή στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη: