Buzz

Οταν η Ρόμι Σνάιντερ έκανε την κομπάρσο στο «Γυμνοί στον Ηλιο»

στα 10

Για να συμπαρασταθεί στο ντεμπούτο του αγοριού της, του Αλέν Ντελόν.

Οταν η Ρόμι Σνάιντερ έκανε την κομπάρσο στο «Γυμνοί στον Ηλιο»

Η χρονιά ήταν το 1960. Ο Ρενέ Κλεμάν γύριζε το θρίλερ του, βασισμένο στο μυθιστόρημα «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» της Πατρίσια Χάισμιθ, με τίτλο «Plein Soleil».

Διαβάστε ακόμη: Το αιώνιο καλοκαίρι του Αλέν Ντελόν

Πρωταγωνιστής θα ήταν ένας νεαρός Γάλλος ηθοποιός, στον πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας του: ο Αλέν Ντελόν. Το 1958, δυο χρόνια νωρίτερα, ο Ντελόν είχε παίξει ένα μικρό ρόλο στο «Christine» κι εκεί είχε γνωρίσει κι ερωτευτεί τη μόλις 20χρονη Ρόμι Σνάιντερ. Η ηθοποιός ήταν ήδη δημοφιλής στη Γερμανία, χάρη στην «Πριγκίπισσα Σίσσυ», αλλά όχι εξίσου στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ενα χρόνο αργότερα, το '59, μετακόμισε στο Παρίσι για να ζήσει με τον Ντελόν και να δοκιμάσει να κάνει καριέρα εκεί.

plein soleil 607

Φρέσκοι ηθοποιοί κι οι δυο, στην αρχή της πορείας τους: γιατί να μη συνοδέψει η Ρόμι τον Αλέν και στην Ιταλία, για τα γυρίσματα του «Plein Soleil» (το «Γυμνοί στον Ηλιο» βγαίνει αυτή την Πέμπτη στα θερινά σε επανέκδοση), της ταινίας που θα τον έκανε διάσημο; Και γιατί να μην προσφερθεί, για την αλητεία, να παίξει ως κομπάρσος σε μια συνάντηση στο δρόμο, στο πρώτο μέρος της ταινίας - μια εμφάνιση που δεν εμφανίζεται καν στους τίτλους. Κρυφοκοιτάξτε αυτή τη χαριτωμένη παρασκηνιακή συγκυρία παρακάτω κι απολαύστε ανταλλαγή βλεμμάτων.