Buzz

Εφυγε, στα 93 χρόνια του, ο Γάλλος σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπέρ Οσέν

στα 10

Ανθρωπος του θεάτρου, άφησε ανεξήτιλο σημάδι στον κινηματογράφο.

Εφυγε, στα 93 χρόνια του, ο Γάλλος σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπέρ Οσέν

Ο Ρομπέρ Οσέν, γιος του Ιρανού συνθέτη Αντρέ Οσέν και Ρωσίδας μητέρας, ο Ρομπέρ ξεκίνησε τις σπουδές του στην υποκριτική. Δούλεψε για χρόνια, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, στο Θέατρο Γκραν Γκινιόλ στη Μονμάρτη, πριν περάσει στις μεγάλες σκηνές του Παρισιού.

ρομπέρ οσέν 607

Εκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά ως ηθοποιός με το «Ριφιφί» το 1955 και την ίδια χρονιά ως σκηνοθέτης, με το «Οι Κακοί Πηγαίνουν στην Κόλαση» - έγινε γνωστός σε ρόλους «κακού», ενώ συμπρωταγωνίστησε με κάποιες από τις διασημότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς, όπως την Μπριζίτ Μπαρντό, τη Σοφία Λόρεν, τη Στεφάν Οντράν, τη Μαρίνα Βλαντί.

Ηταν ο αγαπημένος άνδρας ηθοποιός του Ροζέ Βαντίμ, συνεργάστηκε μαζί του στις ταινίες «Βίτσιο και Αρετή» και «Μπαρμπαρέλα».Τη δεκαετία του '60 πρωταγωνίστησε και στη σειρά σοφτ-πορνό ταινιών εποχής «Ανζελίκ», με κεντρική ηρωίδα μια τολμηρή έφηβη. Πίστευε στο εμπορικό θέατρο και σινεμά και σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στα δυο με τη δική του προσαρμογή των «Αθλίων» το 1982. Ο Ρομπέρ Οσέν έφυγε σήμερα, Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, ακριβώς μια μέρα μετά τα 93α γενέθλιά του, από κορονοϊό.