Buzz

Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ κάνει ξανά animation: Για το Apollo 11 και τις αναμνήσεις του...

στα 10

Το Netflix θα είναι παραγωγός του «Apollo 10 ½: A Space Age Adventure».

Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ κάνει ξανά animation: Για το Apollo 11 και τις αναμνήσεις του...

Μπορεί να είναι η τρίτη και καλύτερη: Δύο φορές έχει πειραματιστεί ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ με το animation, με ενδιαφέροντα, όσο και άνισα αποτελέσματα, το 2001 με το εξαιρετικά καινοτόμο, τότε, «Waking Life» και, ξανά, το 2006 με το «A Scanner Darkly».

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix (και τουλάχιστον τις μισές τις έχεις δει κι εσύ)

Οπως ανακοίνωσε, μόλις, το Netflix, η τρίτη απόπειρα είναι έτοιμη ν' απογειωθεί και μοιάζει συναρπαστική, μ' αυτόν τον παιδικό, τρυφερό και σοφό τρόπο που χαρακτηρίζει τις καλύτερες ταινίες του Τεξανού σκηνοθέτη. Η ταινία λέγεται «Apollo 10 ½: A Space Age Adventure» και θα συνδυάζει live action, CGI animation και σχέδιο στο χέρι. Η ιστορία αφορά την πρώτη προσελήνωση, το 1969, από δυο οπτικές γωνίες. Η μια επικεντρώνεται στους αστροναύτες και τον πύργο ελέγχου εκείνη τη στιγμή του θριάμβου, η άλλη στο πώς βίωσε την εποχή ένα ενθουσιώδες αγοράκι που ζούσε δίπλα στη NASA αλλά, κυρίως, έβλεπε τις εξελίξεις στην τηλεόραση, όπως εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι. Συνδυάζει τη ρεαλιστική αποτύπωση του επιστημονικού επιτεύγματος και τη φαντασία ενός παιδιού που θέλει να ξεφύγει από τη συμβατική ζωή του στα προάστια και να εκπαιδευτεί κρυφά για μια αποστολή στο φεγγάρι. Και, φυσικά, αντλεί την έμπνευσή της από τα παιδικά χρόνια του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, τη δεκαετία του '60, στο Χιούστον του Τέξας.

ρίτσαρντ λίνκλεϊτερ 607

«Εδώ και χρόνια συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι μια ταινία για μένα,» λέει ο Λίνκλεϊτερ, «από την άποψη τόσο της εποχής, όσο και της εγγύτητας - ήμουν εκεί, ετοιμαζόμουν για την τρίτη δημοτικού. Το μοναδικό ύφος του animation μας καταφέρνει και ν' αναπαραστήσει έναν κόσμο που έχει χαθεί καιρό, αλλά και ν' ακολουθήσει τη ροή της ανάμνησης και της φαντασίας. Ηταν ένα διασκεδαστικό, δημιουργό ταξίδι, όπου προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε στοιχεία 3D στο live action γύρισμα, για να δώσουμε στην ιστορία μας ζωή.»

ρίτσαρντ λίνκλεϊτερ 607

Στο «Apollo 10 ½: A Space Age Adventure» πρωταγωνιστούν οι Τζακ Μπλακ, Ζάκαρι Λίβαϊ, Γκλεν Πάουελ, Μάιλο Κόι - τα live action γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, πριν την καραντίνα, οπότε τους επόμενους μήνες η παραγωγή προχώρησε με το animation. Τώρα το φιλμ βρίσκεται σε post-production και προορίζεται για τα μάτια μας το 2021.