Buzz

«Το μόνο όριο είναι η φαντασία σου»: Πρώτο εκρηκτικό τρέιλερ για το «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Βασισμένο στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ερνεστ Κλάιν, το νέο φιλμ του Σπίλμπεργκ ξεκλειδώνει έναν ανεξάντλητο κόσμο εικονικής πραγματικότητας.

«Το μόνο όριο είναι η φαντασία σου»: Πρώτο εκρηκτικό τρέιλερ για το «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οπως πάντα, ο ακούραστος Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται σχεδόν παράλληλα στο στάδιο της προετοιμασίας, των γυρισμάτων ή της ολοκλήρωσης για περίπου μισή ντουζίνα διαφορετικά πρότζεκτ. Την ώρα, λοιπόν, που γυρίζει το οσκαρικών προδιαγραφών «The Papers», με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ, και πριν καταπιαστεί με τον επόμενο Ιντιάνα Τζόουνς και το «The Kidnapping of Edgardo Mortara», η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του στο best seller, young adult μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ερνεστ Κλάιν, «Ready Player One», απέκτησε το πρώτο της τρέιλερ, έστω κι αν ουσιαστικά το «The Papers» είναι εκείνο που θα δοκιμαστεί πρώτο στις αίθουσες.

Η ιστορία του «Ready Player One» εκτυλίσσεται το 2045, με τον κόσμο να βρίσκεται στο χείλος του χάους και της κατάρρευσης. Αλλά οι άνθρωποι έχουν βρει σωτηρία στο OASIS, ένα ανεξάντλητο σύμπαν εικονικής πραγματικότητας, κατασκευασμένο από τον ιδιοφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Οταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο πρόσωπο που θα ανακαλύψει τον ψηφιακό θησαυρό που έχει κρύψει κάπου μέσα στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που κυριεύει ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ο νεαρός Γουέιντ Γουάτς, ο οποίος αποφασίζει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για να βυθιστεί σε ένα ιλιγγιώδες κυνηγητό μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοινώνει τους συνθέτες για τις δυο επόμενες ταινίες του

Ready Player One 607

Τον νεαρό ήρωα υποδύεται ο Τάι Σέρινταν, ένα από τα πιτσιρίκια στο «Δέντρο της Ζωής», νεαρός πρωταγωνιστής στο «Mud» του Τζεφ Νίκολς και ένας από τους μεταλλαγμένους στο «X-Men: Apocalypse» (αλλά και στο επερχόμενο «X-Men: Dark Phoenix»), ενώ παίζουν ακόμα οι Ολίβια Κουκ, Μαρκ Ράιλανς, Μπεν Μέντελσον και Σάιμον Πεγκ. Το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο συγγραφέας, μαζί με τους Ζαν Πεν και Ερικ Ιζον.

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Comic-Con που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Σαν Ντιέγκο, και αν μη τι άλλο είναι άκρως θεαματικό, καθώς εκτυλίσσεται σχεδόν εξολοκλήρου σε έναν εικονικό κόσμο κατασκευασμένο με ειδικά εφέ, με δεκάδες αναφορές στην ποπ κουλτούρα (κυρίως από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90) να κάνουν φευγαλέα περάσματα, από το γιγαντιαίο ρομπότ του «The Iron Giant» μέχρι τον Φρέντι Κρούγκερ από το «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες» κι από το «Mortal Kombat» μέχρι το «Επιστροφή στο Μέλλον».

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου τέλη Μαρτίου του 2018.

Προς το παρόν, δείτε παρακάτω τα δύο (ελαφρώς παραλλαγμένα) εντυπωσιακά πρώτα τρέιλερ που έκαναν παράλληλα την εμφάνισή τους.



Διαβάστε ακόμη

Ready Player One poster 607