Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοινώνει τους συνθέτες για τις δυο επόμενες ταινίες του

στα 10

Με τις μουσικές των Τζον Γουίλιαμς και Αλαν Σιλβέστρι θα γεμίσουν οι δυο επόμενες ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοινώνει τους συνθέτες για τις δυο επόμενες ταινίες του

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι αρκετά πολυάσχολος αυτόν τον καιρό. Oχι μια, αλλά δυο ταινίες του αναμένεται να κάνουν την πρεμιέρα τους στους κινηματογράφους με διαφορά λίγων μόνων μηνών.

Η μια είναι το «The Papers» με τους Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ, η οποία έχει ημερομηνία κυκλοφορίας στις αμερικάνικες αίθουσες την 22η Δεκεμβρίου 2017, και η άλλη είναι η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Ready Player One», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2018.

Επειδή και οι δυο ταινίες βρίσκονται στο στάδιο του post-production την ίδια περίοδο, ο Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πως ο, εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάτης του, συνθέτης Τζον Γουίλιαμς θα γράψει την μουσική για το «The Papers, ενώ την μουσική του «Ready Player One» αναλαμβάνει να γράψει ο συνθέτης Αλαν Σιλβέστρι, ο οποίος έχει υπογράψει, ανάμεσα σε άλλα, και την μουσική του «Forrest Gump» και «Back to the Future».

Διαβάστε ακόμα: Η Ελίζαμπεθ Μπανκς τα βάζει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για την έλλειψη δυνατών γυναικείων ρόλων στις ταινίες του

To «The Papers» σηματοδοτεί την 28η συνεργασία του Γουίλιαμς με τον Σπίλμπεργκ. Μέχρι στιγμής μόνο δυο φορές ο Γουίλιαμς δεν έχει γράψει μουσική για ταινία του Σπίλμπεργκ – το 1985 για το «Πορφυρό Χρώμα» (την οποία έγραψε ο Κουίνσι Τζόουνς) και το 2015 για την «Γέφυρα των Κατασκόπων» (την οποία έγραψε ο Τόμας Νιούμαν). Μάλιστα τρία από τα πέντε Όσκαρ που έχει κερδίσει ο Γουίλιαμς οφείλονται σε ταινίες του Σπίλμπεργκ («Σαγόνια του Καρχαρία», «Ε.Τ.», «Η Λίστα του Σίντλερ»).

Όσο αφορά στις ταινίες, το «The Papers» θα προσεγγίζει την αποκάλυψη των «Εγγράφων του Πενταγώνου», του ρόλου δηλαδή της Αμερικής στον πόλεμο του Βιετνάμ από την εφημερίδα Washington Post. Το «Ready Player One» θα εκτυλίσσεται το 2044, σε τριάντα χρόνια από σήμερα, σε μια Γη που αργοπεθαίνει, καθώς ένας νεαρός άντρας βρίσκει καταφύγιο μέσα στο video game OASIS, μια εικονική όαση στην οποία είναι όλοι συνδεδεμένοι. Οταν ο δημιουργός του OASIS πεθαίνει, θα αποκαλύψει ότι κρυμμένος μέσα στο παιχνίδι είναι ένας θησαυρός κι ο ήρωας με το ψευδώνυμο Parzival θα αφιερώσει την ζωή του στην αναζήτησή του.

Διαβάστε ακόμα: