Buzz

Κινηματογράφος στην Αυστραλία έκανε τα πιτσιρίκια να τρέχουν για τη ζωή τους

στα 10

Ποιο τρέιλερ έπαιξαν, κατά λάθος, προκαλώντας ουρλιαχτά κι αποχωρήσεις από την αίθουσα;

Κινηματογράφος στην Αυστραλία έκανε τα πιτσιρίκια να τρέχουν για τη ζωή τους

Αυτό της «πιο τρομακτικής ταινίας της χρονιάς», έτσι όπως την ακολουθεί η φήμη από τον Ιανουάριο που έκανε την πρεμιέρα της στο φέστιβάλ του Sundance αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και κολακευτικές συγκρίσεις με κλασικά αριστουργήματα κινηματογραφικού τρόμου όπως ο «Εξορκιστής», η «Λάμψη» και το «Μωρό της Ρόζμαρι».

Διαβάστε περισσότερα: «Hereditary»: Πρώτο ανατριχιαστικό τρέιλερ για την ταινία τρόμου που έκανε το Σάντανς να παραληρεί

Hereditary poster 607

Ναι, το Event Cinema στο Περθ της Αυστραλίας, έκανε την γκάφα να συμπεριλάβει ανάμεσα στα «Προσεχώς» απογευματινής προβολής του «Πίτερ Ράμπιτ» (και μάλιστα σε μέρα Εθνικής Εορτής όπου όλες οι οικογένειες ήταν σινεμά) το τρέιλερ του «Hereditary», του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Αρι Αστερ με τους Τόνι Κολέρ και Γκάμπριελ Μπερν.

Πολύ γρήγορα οι οικογένειες που έτρωγαν ανέμελα τα ποπ κορν τους κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά πριν προλάβουν να αντιδράσουν τα πιτσιρίκια τους είδαν ένα συνομήλικό τους κοριτσάκι (με το πιο απαθές/διαβολικό βλέμμα του κόσμου) να κόβει εν ψυχρώ κεφάλι περιστεριού με ένα ψαλίδι - ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Hereditary 607

Πανικός προκλήθηκε στην αίθουσα - παιδιά ούρλιαζαν, γονείς τους έκλειναν τα μάτια, άλλοι αποχώρησαν φανερά ταραγμένοι. Σε όσους παρέμειναν, ο ιδιοκτήτης που ενημερώθηκε για ό,τι συνέβη τους έδωσε πίσω τα χρήματα του εισιτηρίου, συν ένα δώρο, ως απολογητική κίνηση.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που πριν από παιδική ταινία έχει παιχτεί από λάθος ακατάλληλο τρέιλερ. Παιδάκια έχουν δει το «The Devil Inside» πριν από το «Γάτο Σπιρουνάτο», το «Πάρτι με Λουκάνικα» πριν το «Finding Dory», και, το αγαπημένο μας περιστατικό, το «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, πριν την προβολή του «Frozen».

Διαβάστε περισσότερα:

To BFI απολογείται για την απομάκρυνση κοπέλας με αυτισμό από κινηματογραφική αίθουσα