Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Πενέλοπε Κρουζ παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν από τον Μπόνο των U2

στα 10

H Ισπανίδα σταρ έλαβε τιμητικό βραβείο για την καριέρα της από το ισπανικό Φεστιβάλ.

Η Πενέλοπε Κρουζ παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν από τον Μπόνο των U2

«Η ζωή της Πενέλοπε στην οθόνη με συναρπάζει γιατί είναι σαν ένα οικογενειακό δράμα. Καλλιτέχνες όπως εμείς, όπως εγώ, χανόμαστε στον εαυτό μας. Η Πενέλοπε χάνεται στους άλλους. Γι' αυτό κι εμείς χανόμαστε μέσα της.»

Με αυτά τα λόγια ο Μπόνο έδωσε το τιμητικό βραβειό για την καριέρα της στην «συγκινημένη» φίλη του, Πενέλοπε Κρουζ που φέτος ήταν και το επίσημο πρόσωπο του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Penelope

Penelope

Penelope

Δείτε ακόμη: «Αυτοί που γεννιούνται Ελληνες, μένουν Ελληνες για όλη τους τη ζωή»: Ο Κώστας Γαβράς από το 67ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Η Πενέλοπε Κρουζ αφιέρωσε το βραβείο στους γονείς της, τα παιδιά της και το σύζυγό της, Χαβιέρ Μπαρδέμ, αλλά και τρεις Ισπανούς σκηνοθέτες που καθόρισαν την καριέρα της, τον Πέδρο Αλμοδόβρα, τον Μπίγκας Λούνα και τον Φερνάντο Τρουέμπα.

Στον ευχαριστήριο λόγο της, μίλησε και για τη βία εναντίον των γυναικών: «Μέχρι στιγμής φέτος έχουν δολοφονηθεί 44 γυναίκες, θύματα σεξισμού στη χώρα μας και από 2003 περισσότερες από 1000. Πόσες γυναίκες δολοφονούνται σε όλον τον κόσμο; Εύχομαι στο μέλλον, όταν μια γυναίκα βρίσκει το υπεράνθρωπο σθένος που χρειάζεται για να μιλήσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ότι θα ακούγεται από την πρώτη στιγμή και όχι όταν θα είναι πια αργά.»

Penelope

Penelope

Penelope

Penelope

Penelope

Penelope

Penelope

Δείτε εδώ ολόκληρη την τελετή απονομής του τιμητικού βραβείου στην Πενέλοπε Κρουζ:


Δείτε ακόμη: Βενετία 2019: Η Πενέλοπε Κρουζ κλέβει όλα τα βλέμματα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας