Buzz

«Ο Οτολένγκι και τα γλυκά των Βερσαλλιών»: Ενα ντοκιμαντέρ για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

στα 10

Ο σπουδαίος Ισραηλινο-Βρετανός σεφ μεγαλουργεί...

«Ο Οτολένγκι και τα γλυκά των Βερσαλλιών»: Ενα ντοκιμαντέρ για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Το ντοκιμαντέρ «Ottolenghi and the Cakes of Versailles» ακολουθεί τον διάσημο Ισραηλινο-Βρετανό σεφ και εστιάτορα (με έξι καταστήματα στο Λονδίνο και δεκάδες εκδόσεις κάτω από το σκούφο του), Γιοτάμ Οτολένγκι, καθώς διανύει το Λονδίνο, τις Βερσαλλίες και... το instagram, για να αναπαράξει τη λιγουρευτή τέχνη και τη χλιδή των Βερσαλλιών, στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, με τη μορφή γλυκών.

Δείτε ακόμη: Τι θα γινόταν αν ο Γουές Αντερσον, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Αλφόνσο Κουαρόν γύριζαν συνταγές μαγειρικής;

ottolenghi 607

Ο Οτολένγκι συγκεντρώνει γύρω του μια ομάδα πρωτοκλασάτων ζαχαροπλαστών, χημικών και μαστόρων - εδώ θα συναντήσουμε τον πολυβραβευμένο αρτοποιό Ντόμινικ Ανσέλ, τους «μάγους των αισθήσεων» Σαμ Μπόμπας και Χάρι Παρ, την καλύτερη ζαχαροπλάστη της Ασίας, Τζάνις Γουονγκ και πολλούς ακόμα από το σύγχρονο who-is-who της παγκόσμιας γαστριμαργικής κατάταξης - για να τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όραμά του.

ottolenghi 607

Στο MoMA στήνεται μια γιορτή αντάξια εκείνων των Βερσαλλιών του Βασιλιά Ηλιου, που συνδυάζει τη γεύση, την καινοτομία, την αισθητική και την αρχιτεκτονική - για ν' αποδείξει, τελικά, όχι μόνο το μεγαλείο της ιστορίας, αλλά και το πόσο... σαθρή μπορεί να είναι η υπερβολή. Το ντοκιμαντέρ, με σκηνοθέτη τη Λόρα Γκάμπερτ του «City of Gold», μοιάζει να κινείται ακόμα και στο ρυθμό του θρίλερ, όπως ταιριάζει, άλλωστε, σε κάθε κουζίνα, όσο μικρή ή μεγάλη. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, αλλά και την επίσκεψη του Οτολένγκι στην Κρήτη και περιμένετε το ντοκιμαντέρ σε streaming τον Σεπτέμβριο.



ottolenghi 607