Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Β' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Β' Γυναικείος Ρόλος

Δεν πειράζει που οι υπόλοιπες υποψήφιες σ' αυτήν την κατηγορία είναι σχετικά νεόφερτες στα Οσκαρ, με δυο υποψηφιότητες για τη Λόρα Ντερν και την Κίρα Νάιτλι και καμιά για την Εμα Στόουν και την Πατρίσια Αρκέτ.

Η Μέριλ Στριπ έχει αρκετές για όλες και... για όλες τις κατηγορίες! Ζωντανός οσκαρικός θρύλος, η Μέριλ Στριπ μετράει 19 υποψηφιότητες, τις περισσότερες που έχει συγκεντρώσει ποτέ ηθοποιός, άντρας ή γυναίκα, κλείνοντας σχεδόν κάθε δύο χρόνια μια θέση στην τελετή απονομή των Οσκαρ (διαβάστε περισσότερα εδώ για τη σχέση της Μέριλ Στριπ με τα Οσκαρ).

Ξεκινώντας από το 1978 και τον «Ελαφοκυνηγό» μέχρι και σήμερα, η Μέριλ Στριπ έχει κερδίσει τρια βραβεία (Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Κράμερ εναντόν Κράμερ» και Α' Γυναικείου Ρόλου για την «Εκλογή της Σόφι» και τη «Σιδηρά Κυρία»), πράγμα που έχουν καταφέρει μόνο ακόμη έξι ηθοποιοί στην ιστορία των Οσκαρ και επίσης είναι η ηθοποιός που έχουν ευχαριστήσει περισσότερο σε ευχαριστήριους λόγους νικητές των Οσκαρ μέσα στα χρόνια. Ωστόσο φέτος η Μέριλ Στριπ, για το ρόλο της κακιάς-καλής μάγισσας στο «Into the Woods», δε θα κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι, παρά θα μείνει στη θέση της, χαρούμενη και περήφανη, ακούγοντας να την ευχαριστούν... όλοι οι υπόλοιποι!

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

birdman emma stone 607 H Εμα Στόουν στο «Birdman»

H μάχη στην κατηγορία θα δοθεί ανάμεσα στην Εμα Στόουν και την Πατρίσια Αρκέτ.

H Αρκέτ, μούσα του ανεξάρτητου σινεμά των '90ς και του Ντέιβιντ Λιντς (όπως κι η συναγωνίστρια Λόρα Ντερν), βρήκε στο «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ το ρόλο που χρειαζόταν η καριέρα της για ν' αναγεννηθεί. Και του αφιέρωσε 12 χρόνια απ' τη ζωή της, χτίζοντας μια γεμάτη περιεχόμενο, αληθοφάνεια και στοργή μητέρα για όλους τους θεατές. Εχοντας ήδη κερδίσει το BAFTA και τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία, η Πατρίσια Αρκέτ είναι το φαβορί για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Εάν το χάσει, θα είναι από την Εμα Στόουν, όχι μόνο εξαιτίας του πιθανού ρεύματος που θα έχει το «Birdman» στα βραβεία συνολικά, αλλά και γιατί, στην πραγματικότητα, η δική της ήταν η πιο πολυδιάστατη και απαιτητική ερμηνεία στην κατηγορία φέτος.

boyhood 607 Η Πατρίσια Αρκέτ μεγαλώνει στο «Boyhood»

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ B' Γυναικείου Ρόλου:

Δείτε εδώ την Πατρίσια Αρκέτ να μιλάει στο Flix για το «Boyhood»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix:

Tags: oscars 2015