Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Οπτικά Εφέ

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Οπτικά Εφέ

Τα μεγαθήρια που διαγωνίζονται στην κατηγορία των ειδικών οπτικών εφέ είναι προορισμένα να πέσουν στη... μαύρη τρύπα του «Interstellar», αφού η δουλειά της ομάδας της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν αποδεικνύεται και επιστημονικά, για να μην αρχίσει κανείς να απαριθμεί τις φορές που μας κράτησε με το στόμα ανοιχτό κατά τη διάρκεια της (βλ. η πιο εμβληματική βιβλιοθήκη της σύγχρονης ιστορίας του σινεμά).

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε το ραντεβού μας ξημερώματα Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα στις 2 για τη ζωντανή μετάδοση της 87η τελετής απονομής των Οσκαρ από τη nova και το live blogging του Flix.

Σοβαρός αντίπαλος του «Interstellar» το «O Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή» θα άξιζε φυσικά όλα τα βραβεία του κόσμου όχι μόνο για την τελειοποίηση της τεχνικής του motion capture (ο Αντι Σέρκις θα έπρεπε κάποτε να πάρει Οσκαρ ως κατηγορία από μόνος του), αλλά γιατί είναι και μια υπέροχη ταινία στη συσκευασία ενός blockbuster.

Interstellar Library 607

Από κοντά και οι «Φύλακες του Γαλαξία» που απειλούν μόνο για το fun της υπόθεσης, ενώ ο «Captain America» και το «X-Men» παίζουν ως ύστατα outsiders.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Οπτικών Εφέ

Δείτε εδώ ένα ντοκιμαντέρ για τα οπτικά εφέ του «Interstellar»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Περισσότερες προβλέψεις: