Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Κοστούμια

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Κοστούμια

Στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και των Κοστουμιών, το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

Και απόλυτα δικαιολογημένα, αφού αν βάζεις υποψήφια μια ταινία του Γουές Αντερσον, μην της δώσεις τίποτα αλλά τουλάχιστον αναγνώρισε τον όγκο της δουλειάς των δύο συγκεκριμένων τμημάτων που κάνουν κάθε φορά πραγματικότητα το όραμα του δημιουργού τους φτάνοντας τις έννοιες του design σε επίπεδα υψηλής αισθητικής και ποιότητας - γιατι όχι και Οσκαρ!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θυμηθείτε το ραντεβού μας ξημερώματα Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα στις 2 για τη ζωντανή μετάδοση της 87η τελετής απονομής των Οσκαρ από τη nova και το live blogging του Flix.

Grand Budapest Hotel Set Design 607

Στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση, η ομάδα του «Ξενοδοχείου Grand Budapest» βρίσκει ως μοναδικό αντίπαλο την ομάδα του «Κυρίου Τέρνερ» του Μάικ Λι με μια εξαιρετική ανασύσταση εποχής και αίσθηση που μοιάζει να βγαίνει κατευθείαν από τους πίνακες του μεγάλου ζωγράφου. Από όλους τους υποψήφιους σε μια κατηγορία που περιλαμβάνει αρκετές γυναίκες, ο μόνος που έχει κερδίσει Οσκαρ είναι ο Ντένις Γκάσνερ του «Τα Μυστικά του Δάσους» για το «Bugsy», ενώ η Ανα Πίνοκ είναι δύο φορές υποψήφια φέτος και για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και για τα «Μυστικά του Δάσους».

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης:

Inherent Vice Costume Design 607

Στην κατηγορία των Καλύτερων Κοστουμιών η Μιλένα Κανονέρο του «Ξενοδοχείου Grand Budapest» έρχεται με τη φόρα των τριών Οσκαρ που έχει ήδη πάρει (για το «Barry Lyndon», τους «Δρόμους της Φωτιάς» και τη «Μαρία Αντουανέτα») ως απόλυτο φαβορί. Μοναδικός της αντίπαλος ο Μαρκ Μπρίτζες (Οσκαρ για το «The Artist») που ανέλαβε την οργασμική γκαρνταρόμπα του «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον, ενώ αν η Ακαδημία διαλέξει κάτι πιο «κλασικό», θα προτιμήσει την τρεις φορές ήδη νικήτρια (για το «Chicago», τις «Αναμνήσεις μιας Γκέισας» και την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων») Κόλιν Ατγουντ του «Τα Μυστικά του Δάσους».

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερων Κοστουμιών:

Δείτε εδώ ένα βίντεο για το πως «κατασκευάστηκε» το «Ξενοδοχείο Grand Budapest»:


Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Περισσότερες προβλέψεις: