Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival 2023 ξεκινά (και για τα παιδιά)

στα 10

Το φεστιβάλ που κλείνει έξι χρόνια υπέροχης ζωής επιστρέφει την 1η Ιουλίου για να μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival 2023 ξεκινά (και για τα παιδιά)

Πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ενωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA – European Festivals Association), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival θα κάνει πραγματικότητα ένα ακόμη, υπέροχο σινεφίλ, καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Με ταινίες που καλύπτουν κάθε γούστο και με ελεύθερη είσοδο, επιλεγμένες με το γούστο της κινηματογραφικής ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου ξεκινά την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 23 Αυγούστου.

Κάθε μέρα θα κλείνει με μια μαγική κινηματογραφική βραδιά.

strogyllo

Φέτος, το 6o Stroggylo Open Air Film Festival έχει έναν ιδιαίτερα αντιπολεμικό χαρακτήρα, αφιερώνοντας τις Τετάρτες αποκλειστικά σε ταινίες που υπογραμμίζουν την τεράστια και διαχρονικά επίκαιρη σημασία της Ειρήνης

Το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό του Open Air θα φιλοξενήσει φέτος:

Ταινίες που διεκδίκησαν/κατέκτησαν βραβεία.
Ελληνικό σύγχρονο κινηματογράφο, όπου στον πρόλογο κάθε ταινίας θα μας τιμά με την παρουσία του ο σκηνοθέτης ή/και οι συντελεστές της.
Διαμάντια του παγκόσμιου κλασικού κινηματογράφου.
Ένα κινηματογραφικό αντιπολεμικό αφιέρωμα με ταινίες που εστιάζουν στη φρίκη του πολέμου, υπογραμμίζοντας την υπέρτατη αξία της Ειρήνης.

Συγκεκριμένα:

Οι Δευτέρες ανήκουν στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο.
Οι Τρίτες αφιερώνονται στον Κλασικό Κινηματογράφο.
Κάθε Τετάρτη έχουμε Αντιπολεμικό Σινεμά.
Οι Πέμπτες μας ταξιδεύουν στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο.
Κάθε Παρασκευή και μια κωμωδία.
Τα Σάββατα βλέπουμε αποκλειστικά οσκαρικά φιλμ και αμερικανικές ταινίες, ενώ…
Τις Κυριακές, ο σύγχρονος Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος μάς πάει σε άλλο επίπεδο

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών.

cine kids

Cine Kids Festival

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Παιδικό Θερινό Σινεμά Cine Kids Festival, κάθε Κυριακή από τις 2 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, που φέτος θα φιλοξενηθεί στο δροσερό χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου. 8 προβολές για 8 συνεχόμενες Κυριακές που θα μαγέψουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους μας.

Δείτε το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών και animation εδώ.

Η ώρα προβολών τόσο στο Stroggylo Open Air Film Festival όσο και στο Cine Kids Festival είναι 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη

Οπως αναφέρουν οι πάντα ανήσυχοι διοργανωτές του Φεστιβάλ: «Θέλοντας ωστόσο να διατηρήσουμε το κοινωνικό πρόσημο των εκδηλώσεων, οι θεατές μπορούν κατά την προσέλευσή τους να φέρουν, αν το επιθυμούν, τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη ή είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο/Συσσίτιο/Φαρμακείο της πόλης μας.»

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα και τα νέα του Open Air Film Festival Stroggylo στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

στρογυυλο