Buzz

Η Νταϊάνα Ρος δεν ήξερε τι σημαίνει «I'm Coming Out», πριν το φωνάξει στα πέρατα του κόσμου

στα 10

Δεν χρειάζεται να τα ξέρεις όλα - χρειάζεται να θέλεις να μάθεις. Και να τραγουδάς μ' αυτή την ισοπεδωτική ενέργεια!

Η Νταϊάνα Ρος δεν ήξερε τι σημαίνει «I'm Coming Out», πριν το φωνάξει στα πέρατα του κόσμου

Ο διάσημος μουσικός παραγωγός, Νάιλ Ρότζερς, έδωσε μια συνέντευξη στη New York Post, για τον ίδιο και τις αναμνήσεις από τις συνεργασίες του, με πρωτεύουσα, φυσικά, εκείνη με την Νταϊάνα Ρος - για την οποία κι αποκαλύπτει ένα χαριτωμένο ανέκδοτο.

Διαβάστε ακόμη: «You don’t Nomi» Μήπως τελικά το «Showgirls» είναι ένα παραγνωρισμένο αριστούργημα;

Το '80, η Νταϊάνα Ρος αναζητούσε κατεύθυνση για ν' αλλάξει το μουσικό προφίλ της - στράφηκε για βοήθεια στους παραγωγούς Νάιλ Ρότζερς και Μπέρναρντ Εντουαρντς, της φήμης αριστουργημάτων της ντίσκο, σαν τα «Le Freak» και «Good Times» για το δικό τους συγκρότημα, τους Chic, αλλά και το «We Are Family» για τις Sister Sledge. Η συνεργασία τους θα οδηγούσε στο δέκατο άλμπουμ της Νταϊάνα Ρος, το «Diana», που έγινε και το πιο επιτυχημένο της στουντιακό άλμπουμ.

νταϊάνα ρος 607

«Για δυο μέρες μας αφηγούνταν την ιστορία της ζωής της, σαν να ήταν να γράψουμε άρθρο σε περιοδικό,» θυμάται ο Νάιλ Ρότζερς. «Και μετά, πήγαμε και γράψαμε το άλμπουμ. Βασικά, ο λόγος που λέγεται, απλώς, "Diana" είναι πως πρόκειται για ντοκιμαντέρ.» Η ιδέα για το τραγούδι «I'm Coming Out» ήρθε στον Ρότζερς ένα βράδυ που πέρασε στο GG's Barnum Room, ένα trans κλαμπ στη Νέα Υόρκη.

Περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα, ο Ρότζερς παρατήρησε πολλές drag queens που μιμούνταν την Νταϊάνα Ρος. «Ξαφνικά, άναψε στο μυαλό μου λαμπάκι,» εξηγεί. «Βγήκα από το κλαμπ και τηλεφώνησα στον Μπέρναρντ από ένα θάλαμο. Του λέω, "Μπέρναρντ, σε παρακαλώ, σημείωσε τις λέξεις I'm coming out. Και μετά του εξήγησα την κατάσταση.»

Δείτε ακόμη: Μια αξέχαστη βόλτα στην Κρουαζέτ - Ανεξίτηλες αναμνήσεις από την παραλία των Καννών εν καιρώ φεστιβάλ

νταϊάνα ρος 607

Η Νταϊάνα Ρος λάτρεψε το τραγούδι αμέσως, όπως λέει ο Νάιλ Ρότζερς και πραγματικά ταυτίστηκε με τους τόσο δυνατούς στίχους για κάποιον που βγαίνει από το καβούκι του. Αλλά, προσθέτει ο Ρότζερς, «η Νταϊάνα δεν κατάλαβε ότι αναφερόταν στους gay, ότι ο άνθρωπος αυτός έλεγε, βγαίνω από την ντουλάπα. Αυτό δεν το έπιασε καν.» Κι αν δεν τον έπιασε στην αρχή, το κατάλαβε στην πορεία και η Νταϊάνα Ρος συνέχισε, περήφανα, να τραγουδάει στα live της το «I'm Coming Out», να δοξάζεται ως gay icon και να συμμετέχει, μ' αυτό και άλλα τραγούδια της στα Pride. Καθόλου τυχαία, το άλμπουμ «Diana», που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1980, πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σ' όλο τον κόσμο.

Δείτε την παρακάτω σε live εκτέλεση, το 1984, στο Circle Star στην Καλιφόρνια - ειλικρινά, πόσοι σταρ μπορούν να μπουν σ' ένα χώρο ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο μ' αυτόν τον τρόπο;