Industry

Εκπληξη; Στο νούμερο 2 των τηλεοπτικών δικτύων στην Ευρώπη το Netflix για το 2020

στα 10

Η άνοδος της πλατφόρμας είναι σαρωτική στην Γηραιά Ηπειρο, απειλώντας κάθε τι προϋπάρχον και επόμενο σε τηλεοπτικό/οπτικοακουστικό δίκτυο.

Εκπληξη; Στο νούμερο 2 των τηλεοπτικών δικτύων στην Ευρώπη το Netflix για το 2020

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Ampere Analysis, το Netflix είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο σε εισπράξεις στην Ευρώπη, πίσω μόνο από την Comcast, ιδιοκτήτρια των δικτύων Sky στην Ευρώπη.

To μερίδιο της αγοράς της Comcast είναι 12%, ενώ ακολουθούν το Netflix με 6.1%, η ARD με 5.7%, το BBC με 4.2%, το Canal+ Group με 3.2%, το δίκτυο France Télévisions με 2.8%, η Vodafone με 2.7%, το RTL Group με 2.6%, το Liberty Global με 2.4%, η Deutsche Telekom με 2.4%, το Mediaset 2.3%, η RAI 2.1% και το Amazon Prime Video με 2%.

Από τότε που ιδρύθηκε, το 2012, το Netflix έγινε γρήγορα κυρίαρχος στην Ευρώπη. Το 2016, είχε διεισδύσει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε έσοδα. Το 2017, πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών από κάθε άλλο δίκτυο στην Ευρώπη. Και το 2020, έφτασε στη δεύτερη θέση πίσω από την Comcast.

O εκπρόσωπος της Ampere Analysis υπογράμμισε σχετικά με το μέλλον στο τοπίο των τηλεοπτικών δικτύων και πλατφορμών στην Ευρώπη : «Την ίδια στιγμή που το Netflix κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, τοπικά δίκτυα αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση. Η πανδημία έριξε τη διαφημιστική αγορά και τα τοπικά δίκτυα προσπαθούν να ανταγωνιστούν το Netflix. To Netlfix θα συνεχίσει να μεγαλώνει και θα συνεχίσει να προσφέρει περιεχόμενο που οι υπόλοιποι παίχτες της αγοράς δεν θα μπορέσουν να συναγωνιστούν.»

Είναι λοιπόν κι επίσημο πως το Netflix γίνεται η πιο δημοφιλής οπτικοακουστική συνήθεια των Ευρωπαίων, με προσφορά ασυναγώνιστη (που αγγίζει, για να αναφέρουμε μόνο αυτό, μια πρωτότυπη ταινία κάθε εβδομάδα για όλο το 2021) και από την άνεση του σπιτιού μας. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η συνήθεια θα είναι και η μοναδική.

(στοιχεία από Cineuropa και Ampere Analysis)