Buzz

Μύρισε... θερινό σινεμά

στα 10

Από τις 5 Μαΐου ανοίγουν τις πόρτες τους τα πρώτα θερινά, ελπίζοντας σε μια αναζωογονητική για το box office θερινή σεζόν.

Μύρισε... θερινό σινεμά

Οι πρώτες ανακοινώσεις για την έναρξη της θερινής σεζόν ορίζουν ως αφετηρία την Πέμπτη 5η Μαΐου.

Κάπως έτσι οι περισσότερες μονές ή και διπλές αίθουσες κλείνουν τις πόρτες τους πριν το Πάσχα, δίνοντας τέλος σε μια χειμερινή σεζόν η οποία ήταν σαφώς πιο «ελεύθερη» σε σχέση με την πανδημία, αλλά και σε κατιούσα σε σχέση με την προσέλευση του κοινού (δείτε εδώ το τελευταίο box office του τελευταίου τετραημέρου).

Αν ο καλός καιρός το επιτρέψει, οι ελπίδες των θερινών για φέτος είναι μεγάλες, ειδικά μετά το πετυχημένο περσινό καλοκαίρι με πληθώρα ταινιών (ελληνικών και ξένων και φυσικά επανεκδόσεων) που βρίσκονται ήδη στον προγραμματισμό των γραφείων διανομής. Τελευταία ελπίδα για τα ελληνικά σινεμά που μοιάζουν πλέον να μην γοετεύουν τους θεατές παρά μόνο αποσπασματικά και μόνο σε ταινίες - events.

Οι πρώτες ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις θερινές αίθουσες την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου είναι μέχρι στιγμής οι εξής: το «Full Time» του Ερίκ Γκραβέλ, το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» του Σαμ Ράιμι, το «Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή» του Σάιμον Κέρτις και το «100% Λύκος» του Αλεξ Στάντερμαν.

Το Cine Γέρακαςξεκινάει προβολές Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου:

To Cine Άνεσις είναι ένα από τα πρώτα θερινά που θα ανοίξουν στις 5 Μαΐου.

Το Σινέ Γαλάτσι ανοίγει στις 5 Μαΐου

Το Σινέ Πέραν ανοίγει αρχές Μαΐου