Buzz

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ζητά από την κιν/φική βιομηχανία να δεσμευτεί σε 50/50 προσλήψεις αφροαμερικανών

στα 10

Ο πρωταγωνιστής του «Just Mercy» ένωσε τις δυνάμεις και τη φωνή του με τους διαδηλωτές του #BlackLivesMatter.

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ζητά από την κιν/φική βιομηχανία να δεσμευτεί σε 50/50 προσλήψεις αφροαμερικανών

O ρόλος που τον έκανε γνωστό ήταν αυτός του Οσκαρ Γκραντ στο «Fruitvale Station», την αληθινή ιστορία του 22χρονου αφροαμερικανού που σκότωσαν λευκοί αστυνομικοί στον σιδηροδρομικό σταθμό του Οκλαντ την πρωτοχρονιά του 2009. Η τελευταία ταινία του, το «Just Mercy», επίσης αφηγείται μία αληθινή ιστορία: αυτή του δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον που αποφασίζει να δουλέψει δωρεάν στην υπεράσπιση βαρυποινιτών της Αλαμπάμα και γνωρίζει τον Γουόλτερ ΜακΜίλαν, καταδικασμένο για δολοφονία λευκής γυναίκας, χωρίς αποδείξεις, αλλά με την ελαφρότητα που το σύστημα καταδικάζει τον «μαύρο εγκληματία».

Διαβάστε κι αυτό: Οι συντελεστές του «Just Mercy» αντιδρούν με το δικό τους τρόπο στο ρατσισμό

Το γεγονός λοιπόν ότι ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν βρέθηκε χθες στην πρώτη γραμμή των #BlackLivesMatter διαδηλώσεων δεν μάς εκπλήσσει. Κι ο ίδιος έτσι ξεκίνησε τον παθιασμένο λόγο του: εξηγώντας τις επιλογές του και πώς το σινεμά βοηθά τον κόσμο να μάθει, να καταλάβει, να συγκινηθεί.

Michael B Jordan 607

Αμέσως μετά όμως, ο Τζόρνταν πέρασε στην επίθεση. Δεσμεύτηκε ότι με «όση δύναμη διαθέτει» θα μποϊκοτάρει την αστυνομία («από εδώ και πέρα θα προσλαμβάνω μόνο ιδιωτικά security, τέρμα η αστυνομία αν δεν προβούν σε ριζικές αλλαγές») και δήλωσε ξεκάθαρα ότι «αν είσαι ρατσιστής, δεν έχεις καμία θέση δίπλα μου».

Δείτε κι αυτό: Ο Τζον Μπογιέγκα ξεσπά σε κλάματα και δίνει έναν παθιασμένο λόγο στις διαδηλώσεις του #BlackLivesMatter

Το σημείο όμως του λόγου του που αφορά στην κινηματογραφική βιομηχανία ειδικότερα είναι ότι ζήτησε να δεσμευτούν τα στούντιο σε «black hiring» - ηθοποιών, σεναριογράφων, σκηνοθετών, παραγωγών, συνεργείων.

«Δεσμευτήκατε σε 50/50 προσλήψεις ανδρών/γυναικών, θα αποδεχτείτε την πρόκληση να δεσμευτείτε σε αντίστοιχες προσλήψεις αφροαμερικανών; Αφροαμερικανούς σε διευθυντικές θέσεις στα στούντιο, σε κομβικές θέσεις παραγωγών, ατζέντηδες; Ανθρώπους που μπορούν να σπρώξουν ταινίες με αφροαμερικανικά θέματα. Ή αστυνομεύετε και τι βλέπουμε στην οθόνη τελικά; Αφήστε μας να βγάλουμε από το σκοτάδι στο φως την αλήθεια μας...»

Δείτε το βίντεο.

View this post on Instagram

#justice #blmla #bldpwr 🎥 @producertommy

A post shared by Black Love (@blacklove) on

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: