Buzz

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να ενεργώ»

στα 10

O 45χρονος σταρ δηλώνει ότι θα στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα «για το τέλος της ανισότητας των δικαιωμάτων της Μαύρης Αμερικής»,

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να ενεργώ»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάνει δημόσιο πολιτικό λόγο ή περνά σε ακτιβιστικές ενέργειες - συνήθως όμως στόχος του είναι η προώθηση των τεράστιων οικολογικών προβλημάτων και της διάσωσης του περιβάλλοντος.

Σήμερα, κάνει την πρώτη, λιττή αλλά μεστή, δήλωση για τη θέση του απέναντι στο ρατασισμό και την άνιση μεταχείριση των Αφροαμερικανών συμπολιτών του, στηρίζοντας το κίνημα #BlackLivesMatter.

Διαβάστε κι αυτό: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πανδημία»

Με ένα ποστ στο Instagram με τίτλο «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να περνώ σε πράξεις», ο ΝτιΚάπριο υπογράμμισε, εμμέσως πλην σαφώς, το μεγάλο πρόβλημα της λευκής ανωτερότητας: δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα, κι αν είχαμε δώσει προσοχή, αν είχαμε σταματήσει να μιλάμε κι ακούγαμε, αν είχαμε σταματήσει να έχουμε άποψη κι ακούγαμε, θα ξέραμε ότι δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα. Τρία δυνατά ρήματα λοιπόν: ακούω, διδάσκομαι, πράττω.

Δείτε κι αυτό: Ο Τζον Μπογιέγκα ξεσπά σε κλάματα και δίνει έναν παθιασμένο λόγο στις διαδηλώσεις του #BlackLivesMatter

Και συνέχσε:

«Θα αφιερωθώ στο να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε την ανισότητα των δικαιωμάτων της Μαύρης Αμερικής, μία ανισότητα που υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό.»

«Θα στηρίξω ανθρώπους, οργανισμούς και συνασπισμούς που δεσμεύονται το ίδιο για να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή.»

«Στηρίζω με δωρεές τους παρακάτω οργανισμούς. Παρακαλώ, ακολουθήστε τους και παρακολουθήστε το έργο τους.»

Ο ΝτιΚάπριο παρέθεσε μια λίστα με οργανισμούς όπως τους Colour of Change, Fair Fight Initiative, Εqual Justice Initiative και φυσικά τον NAACP.

Διαβάστε περισσότερα: